Regioni arhiva vesti 09.05.2019

Bor se sprema za dugotrajnu i TEŠKU BORBU PROTIV KORUPCIJE

Ist media 09.05.2019
BOR, (IST Media, foto: Ivan Mitrović) Antikorupcijski savet u Boru formiran je još u februaru, a grad Bor je prvi u Srbiji koji je o nacrtu antikorupcijskog plana debatovao sa predstavnicima Agencije za borbu protiv korupcije, predstavnikom Poverenika… »

Tod u poseti AMSS: Drago mi je što sam među prijateljima

IndeksOnline 09.05.2019
BEOGRAD – Prvi čovek Svetske automobilske federacije (FIA) i specijalni izaslanik generalnog sekretara UN za bezbednost na putevima Žan Tod posetio je danas Auto-moto savez Srbije (AMSS) i rekao je da mu je drago što je među prijateljima u Srbiji… »

Pravilnik o vodi unosi zabune

Politika 09.05.2019
Dokument iz Ministarstva zdravlja različito se tumači, a u nekim slučajevima i zlonamerno. Zrenjanin – Kada je u pitanju voda za piće, ne nazire se izlazak iz začaranog kruga za Zrenjanince. Priča o fabrici vode, za koju se tvrdi da je završena… »

Otvoren Kapitol park u Leskovcu

Jug press 09.05.2019
LESKOVAC U Leskovcu je otvoren Kapitol park, tržni centar čiji se prodajni objekat prostire na 6500 kvadratnih metara, dok se čitav kompleks prostire na 16.500 kvadratnih metara. U njemu će se naći domaći i strani brendovi u 16 prodavnica, a biće… »

Seminar o preduzetništvu predstojećeg vikenda u Nišu

Južne vesti 09.05.2019
Četvrti seminar o preduzetništvu i karijernom razvoju pod nazivom “Be smart and start” održaće se u niškom Startap centru 10, 11. i 12. maja. Najavljeni su iskusni predavači koji polaznicima treba da prenesu znanje o uspešnom poslovanju… »

Valjevo: Sajam knjiga i obrazovanja

RTS 09.05.2019
U Valjevu je počeo dvodnevni Sajam knjiga i obrazovanja, koji treću godinu organizuje Udruženje građana "Open Majndid". Susretima sa piscima i izdavačima i nagradnim konkursima za učenike, Sajam iz godine u godinu privlači sve više posetilaca… »

Priznanje "Kapetan Miša Anastasijević" Nevenki Đelić

RTS 09.05.2019
Nevenka Đelić, urednica Dopisništva RTS-a u Kragujevcu, dobila je priznanje "Kapetan Miša Anastasijević". Njen rad se ističe, kako se navodi u obrazloženju, ne samo informativnošću već i stvaralaštvom i negovanjem lepote reči. Pojedincima… »

Debata u Boru: Slab napredak u borbi protiv korupcije

Blic 09.05.2019
Od 145 lokalnih samouprava u Srbiji, samo je 15 uspelo da usvoji lokalni plan za borbu protiv korupcije i oformi tela za realizaciju tih planova, odnosno sprovede taj proces do kraja, iako je to jedna od obaveza u agendi za poglavlje 23 na putu ka… »

Poribljavanje jezera Barje

RTS 09.05.2019
Ribočuvarska služba iz Leskovca pokriva teritoriju tri okruga na jugu Srbije, odnosno 5.700 kvadratnih kilometara reka i jezera. Na osnovu programa koji radi Prirodno-matematički fakultet iz Kragujevca leskovački ribočuvari poribljavaju jezero Barje… »

Zrenjaninski motociklisti krenuli na put dug 6.000 kilometara

RTS 09.05.2019
Povodom Dana pobede nad fašizmom grupa motociklista iz Zrenjanina krenula je na put kroz 13 država u kojima će obići spomenike palim savezničkim vojnicima u Drugom svetskom ratu. Putovanje na motorima dugo 6.000 kilometara zrenjaninski motociklisti… »