Regioni arhiva vesti 09.05.2019

Priboj domaćin Sportskih igara mladih

PP media 09.05.2019
Spotske igre mladih najveća su sportska manifestacija na ovim prostorima, čiji je osnovni cilj promocija zdravog načina života i prijateljstva. Već 23.godine osnovcima i srednjoškolcima iz Republike Hrvatske, 9.godinu iz Bosne i Hercegovine i… »

BIJE VRELO IZ BRANE: Neobična pojava u HE “Uvac”

PP media 09.05.2019
Iz kamenjara u dnu brane HE “Uvac, na Rastokama, bije izvor vode poput vrela na padinama Javora i Čemernice, od kojeg nastaju rečice. Vodotok dug dvadesetak metara silazi u manje jezerce u nekadašnjem koritu Uvca, a huk vode čuje se na obodu Uvačke… »

Ratni veterani: Borićemo se za svoja prava!

OK radio 09.05.2019
Vranje - Ni posle dve decenije od NATO agresije i završetka sukoba sa teroristima na jugu Srbije 2001. godine, položaj ratnih veterana, njihov status i prava nisu ni približno rešeni, štaviše su ponižavajući, ukazuju udruženja koja okupljaju… »

Počinju radovi na preostaloj deonici puta ka Belskom trapu

Plus online 09.05.2019
Zahvaljujući sredstvima grada Pirota i Vlade Republike Srbije pre izvesnog vremena asfaltiran je najveći deo puta od Belskog mosta do Gostuše, sela u srcu Stare planine. Prošle godine asfaltirana je deonica od Belskog mosta prema Belskom trapu u… »

Izložba novčanica: Ono kad smo svi bili milijarderi

Jug press 09.05.2019
LESKOVAC U galeriji Narodnog muzeja Leskovac otvorena je izložba „Papir govori – Novac Srbije i Jugoslavije 1887.-1996.”. Autor izložbe je Nebojša Dimitrijević, koji ističe da ovom izložbom pokazuje da novac nije samo simbol vrednosti, već i… »

DEŠUTRIN BERŠ TARI REGIONALNO INFORMATIVNO AGENCIJA JUGpress

Jug press 09.05.2019
LESKOVAC Regionalno informativno agencija JUGpress markirini dešutrin berš sar postojini hem sar ćerela buti. Ano akala dešutrin berš JUGpress zorardja te dživdinel hem te buljari i buti iako inele ikaldo ko sa vrste pritisci. Adala pritisci… »

Održan prolećni koncert “Hisarlija”

Jug press 09.05.2019
LESKOVAC U Leskovačkom kulturnom centru tradicionalni prolećni koncert održao je KUD „Hisarlije“. Oni su ovom prilikom i promovisali „Leskovačku pesmaricu 4“, knjigu u kojoj su pohranjene starogradske izvorne pesme leskovačkog kraja. Orkestar… »

Osnovna škola “Milutin Smiljković” obeležila 109 godina postojanja

Jug press 09.05.2019
LESKOVAC Svečanom akademijom u prostorijama škole OŠ „Milutin Smiljković“ u Vinarcu obeležila je 109 godina postojanja i rada. Svečanosti su prisustvovali gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović sa svojim saradnicima, Velimir Smilevski… »

Radnici FRA umesto za mašinama, danas su u krevetima ali iz humanog razloga

RINA 09.05.2019
Čačak – Sala u Fabrici reznog alata bila je danas mala da primi sve one radnike koji su želeli dobrovoljno da daju krv. Milomir Minić jedan je od rekordera, jer je u toku svog života krv dao više od stotinu puta. “Učestvujem u akcijama ne samo… »

Spremite se za ljuto skovan Jazz

Valjevska posla 09.05.2019
Oficijelni program 35. Valjevskog Jazz Festivala počinje u četvrtak, 16. maja, i traje četiri večeri, završno sa nedeljom, 19. majem. Koncerti uglavnom počinju od 20 sati, biće održani u Velikoj sali Centra za kulturu Valjevo, nakon čega sledi… »