Regioni arhiva vesti 09.05.2019

NOVI PAZAR: Rekonstrukcija fasade Kulturnog centra

IndeksOnline 09.05.2019
NOVI PAZAR – Danas su počeli radovi na jedinom nezavršenom delu zida Kulturnog centra u Novom Pazaru. Nakon što su uklonjeni montažni objekti i otpočela rekonstrukcija i proširenje platoa Hatidže Mehmedović, otvorila se mogućnost za zamenu… »

Erdogan: Turska tvrdoglavno teži članstvu u EU uprkos onima koji je ne žele

IndeksOnline 09.05.2019
ANKARA – Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da njegova zemlja “tvrdoglavo” teži članstvu u Evropskoj uniji (EU) uprkos naporima nekih krugova da Turska bude “van evropske porodice”. Erdogan je danas prisustvovao sastanku… »

Islamska zajednica Prijepolje: Pokušaj skrnavljenja Mahmut begove džamije

IndeksOnline 09.05.2019
PRIJEPOLJE – Nakon započetih radova na Mahmut-begovoj džamiji, koji skrnave i narušavaju njen autentični izgled, saopštenjem za javnost oglasio se Odbor Medžlisa IZ-e Prijepolje, koji traži hitnu reakciju nadležnih državnih organa i… »

Zbog oronulosti zabranjene posete spomen-kući

Politika 09.05.2019
Bronzana bista Koste Stamenkovića, ukradena iz dvorišta kuće, pronađena je isečena u više delova. – Vandali uništavaju spomenike iz svih oslobodilačkih ratova. Leskovac – Posete Spomen-kući narodnog heroja Koste Stamenkovića obustavljena je… »

NVO “Svetionik” i ove godine uspešno sprovodi akciju “Doniraj iftar”

IndeksOnline 09.05.2019
NOVI PAZAR – NVO “Svetionik” već devet godina unazad donira, služi, gosti preko četrdeset porodica kojima je to potrebno, sa preko 160 iftara. Volonteri NVO “Svetionik” uz podršku prijatelja, organizacije i građana, svaku veče za vreme… »

SAD zaplenile severnokorejski teretni brod

IndeksOnline 09.05.2019
VAŠINGTON – Administracija američkog predsednika Donalda Trampa saopštila je danas da je zaplenila severnokorejski teretni brod za koji američki zvaničnici kažu da je korišćen za transport uglja što je u suprotnosti sa međunarodnim sankcijama… »

Tirana: Lideri Zapadnog Balkana za punu integraciju u EU

IndeksOnline 09.05.2019
TIRANA – Lideri Zapadnog Balkana, okupljeni na dvodnevnom samitu procesa Brdo-Brioni u Tirani potpisali su danas deklaraciju kojom pozivaju Evropsku uniju da proširenje na zapadni Balkan postane “pitanje geopolitickog značaja”, prenela je… »

Za 15 preduzeća moguća privatizacija do kraja godine

Top press 09.05.2019
Od 85 preduzeća u nadležnosti Ministarstva privrede Srbije do kraja godine se može očekivati objavljivanje javnih poziva za privatizaciju njih 15, rekao je državni sekretar u ovom ministarstvu Dragan Stevanović. On je rekao da su najbliža… »

Gorivo je sve skuplje

Top press 09.05.2019
Gorivo na pumpama u Srbiji nastavlja skoro svakodnevno da dobija nove, više cene. Tako je u sredu, na većini benzinskih stanica u našoj zemlji benzin premašio cenu od 154 dinara, dok je dizel stigao na nivo od 164,50 dinara. Samo u poslednjih mesec… »

Dodeljena priznanja povodom svetskog dana Crvenog krsta (VIDEO)

InfoLIGA 09.05.2019
Povodom 8. maja, Svetskog dana Crvenog krsta opštinski odbor u Ivanjici priredio je malu svečanost gde je prisutnima prikazan film o svim aktivnostima koje sprovode aktivisti ove humanitarne organizacije. Ankica Mojsilović, sekretar Crvenog krsta… »