Regioni arhiva vesti 09.05.2019

Nova mehanizacija za poljoprivrednike

RTS 09.05.2019
Novi Pravilnik za nabavku mašina i opreme u biljnoj proizvodnji donosi bitne izmene. Umesto 100.000 dinara, minimalna vrednost investicije po zahtevu za povraćaj sredstava sada je 65.000, što će mnogim poljoprivrednicima olakšati kupovinu. Dotrajalom… »

Kako žive mladi Preševa

RTS 09.05.2019
Po starosti stanovnika, Preševo je jedno od najmlađih mesta u Srbiji. Kada završe srednju školu, mladi Srbi i Albanci studiraju u okolnim gradovima ili u inostranstvu. A imaju iste probleme - teško se zapošljavaju, nedostaje im više kulturnih… »

Ko će štititi osiguranike posle ukidanja zaštitnika pacijenata

RTS 09.05.2019
Zaštitinici prava zdravstvenih osiguranika preseljeni su iz Domova zdravlja i Bolnica u filijale Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje. Ova odluka važi sa početkom primene novog zakona o zdravstvenom osiguranju. Na ovaj način, kako tvrde u… »

Branimir Plazinić privrednik 2018. u Čačku

RINA 09.05.2019
Čačak – Forum privrednika Čačka, koji okuplja četiri velika udruženja preduzeća iz ovog grada sa više od 5.000 zaposlenih, danas je obeležio sedmu godinu otkako slavi svoj dan, vezan za datum pobede, i po tradiciji dodelio nagrade najvrednijim… »

Digitalna transformacija u metalskom sektoru

RT Kragujevac 09.05.2019
Pod pokroviteljstvom Nemačke agencije za međunarodnu saradnju GIZ, u Kragujevcu je održana Međusektorska konferencija, povodom obeležavanja šest godina uspešnog rada Poslovnog udruženja IKT klaster Centralne Srbije. Vlada Srbije pokrenula je… »

Republičko takmičenje medicinskih škola u Kraljevu

RTS 09.05.2019
U Kraljevu se 10. i 11. maja održava 20. republičko takmičenje medicinskih škola u pružanju prve pomoći i realističkog prikaza povreda i stanja, na kojem učestvuju 23 ekipe škola iz cele Srbije. Medicinska škola u Kraljevu organizator je 20… »

Međunarodni dan fizičke aktivnosti

Ritam grada Kg 09.05.2019
Međunarodni dan fizičke aktivnosti obeležava se 10. maja u cilju podizanja svesti celokupne svetske javnosti o značaju i važnosti redovne fizičke aktivnosti u očuvanju i unapređenju dobrog zdravlja i blagostanja. Ovaj dan se i u našoj zemlji… »

Radnički overava prvo mesto protiv Zvezde

Ritam grada Kg 09.05.2019
U derbiju poslednjeg kola ligaškog dela Super lige, vaterpolisti Radničkog gostuju ekipi Crvene zvezde, u subotu od 16.30 časova, na bazenu SC „Milan Gale Muškatirović“. Pred poslednje kolo poznati su svi učesnici plej-ofa, ali će ova utakmica… »

Na meti pucača iz novog sada: Pogodio ga metak dok je stajao na prozoru

Večernje novosti 09.05.2019
Novosađanin Stevica Nikolić treća žrtva nepoznatog pucača iz vazdušne puške. Dijabola ga ranila u levu šaku, ostali projektili završili u sobi. SAM Bog mi je rekao da podignem levu ruku i stavim šaku na glavu. Da nije bilo tako, dijabola, koja… »

Prolećni karneval u kosovskoj Mitrovici: Vi ste naša budućnost (foto)

Večernje novosti 09.05.2019
Mališani iz Predškolske ustanove „Danica Jaramaz“, njih oko 500, ulicama prošetala u kostitima sa motivima proleća. Kosovska Mitrovica – Kišne i tmurne oblake nad severnom Kosovskom Mitrovicom rasterali su danas mališani Predškolske ustanove… »