Regioni arhiva vesti 09.05.2019

Poklon iz Vankuvera za Dečje odeljenje kraljevačke bolnice

RTS 09.05.2019
Udruženje naših iseljenika iz Vankuvera u Kanadi poklonilo je Dečjem odeljenju Opšte bolnice u Kraljevu savremenu opremu za ranu dijagnostiku, prevenciju i lečenje najmlađih pacijenata. U konsultaciji sa lekarima sa Dečjeg odeljenja u Kraljevu… »

Objekti pod zaštitom države: Spomenici kulture širom Požarevca

Večernje novosti 09.05.2019
U sedištu Braničevskog okruga postoji osam spomenika kulture i jedno znamenito mesto, koji su zbog svog značaja pod zaštitom države. POŽAREVAC – Izuzev zgrade poznate kao „Načelstvo“, retko ko u Požarevcu zna da u ovom gradu postoji čak… »

Potpisan ugovor o letovima na 12 novih linija iz Niša

Niške vesti 09.05.2019
Očekuje se dа od 15. julа krenu nove linije sа niškog аerodromа, i to kа Nemаčkoj i grаdovimа Nirnberg, Frаnkfurt/Hаn, Hаnover, Fridrihshаfen i Kаrlsrue, kа Austriji do Sаlcburgа, Itаliji zа Rim i Bolonju, Mаđаrskoj do… »

Renoviraju se klupe u centru Pirota

Južne vesti 09.05.2019
Polomljene i dotrajale štafne na klupama u samom centru Pirota biće zamenjene, a radnici Komunalca krenuli su sa skidanjem starih i montiranjem novih. Biće postavljeno 2.000 štafni, a ukupna vrednost radova je skoro 800.000 dinara. Drveni delovi klupa… »

Novinska agencija "Jugpres" proslavlja 13. rođendan - borba tek predstoji

Južne vesti 09.05.2019
I pored pritisaka koji svakodnevno kulminiraju, regionalna informativna agencija sa juga Srbije Jugpres na svoj 13. rođendan, poručuje da nastavljaj sa borbom za pravovremeno, objektivno i istinito informisanje. Prva informativna agencija koja je… »

Potpisan ugovor sa “Air Serbia” za 12 novih avio-linija iz Niša

Južne vesti 09.05.2019
Ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović i direktor Air Serbia Dankan Nejsmit potpisali su ugovor kojim je ozvaničeno da će do gradova u Nemačkoj, Mađarskoj, Italiji, Austriji, Švedskoj i Crnoj Gori, ova kompanija od 15. jula leteti sa niškog… »

Zbog kolonija gusenica, stabla na niškom bulevaru mogu da istrule

Južne vesti 09.05.2019
Iako je drveće u pojedinim delovima Bulevara uredno podšišano i skraćeno zbog sutrašnje vojne parade, stablima koje su napale gusenice se niko nije bavio. Čak 15 stabala drvoreda na Bulevaru Nikole Tesle okupirale su gusenice, a stručnjaci za… »

Tači: Sa Vučićem sam imao nesuglasice

IndeksOnline 09.05.2019
TIRANA – Predsednik privremenih prištinskih institucija, Hašim Tači, rekao je danas u Tirani novinarima da je bilo “nesuglasica” u dijalogu između njega i predsednika Srbije Aleksandra Vučića. On tvrdi da su nesuglasice nastale jer srpski… »

Raspisan javni konkurs za fond za nacionalne manjine

IndeksOnline 09.05.2019
BEOGRAD – Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave raspisalo je danas javni konkurs za dodelu sredstava iz Budžetskog fonda za nacionalne manjine za finansiranje programa i projekata iz oblasti kulture. Ukupna vrednost sredstava opredeljenih… »

U petak ističe konkurs Grada za dodjelu stipendija studentima

IndeksOnline 09.05.2019
NOVI PAZAR – Konkurs grada Novog Pazara za dodjelu stipendija najboljim studentima iz Novog Pazara, a koji studiraju na nekom od državnih fakulteta otvoren je još sutra. Konkurs je namjenjen studentima od druge do četvrte godine osnovnih studija… »