Regioni arhiva vesti 09.05.2019

U Nišu spasili sovicu pogođenu vazdušnom puškom

Južne vesti 09.05.2019
Mladunčetu sove povređeno je krilo, nakon što je pogođena iz vazdušnog oružja u Pasi Poljani. Kako kažu iz ZooPlaneta, sugrađanka koja je donela pticu u Zavod za zaštitu prirode pronašla ga je na zemlji, gde su bile i dijabole. Srećom, metak je… »

Završeno zastakljivanje lokala sportske hale u Vlasotincu

Južne vesti 09.05.2019
Nakon godinu dana završeno je zastakljivanje 16 lokala u Sportsko-rekreativnom centru "Vlasina", te će oni moći da se izdaju u zakup. Pored sanacije lokala, sređeni su i trotoari. Prva faza ovih radova, kaže Dejan Čikić, direktor SRC "Vlasina"… »

InfoKG saznaje: Na ovim mestima možete kupiti eKG karticu bez višesatnog čekanja ispred GAS-a

InfoKG 09.05.2019
Kragujevčani koji koriste javni gradski prevoz danima su besni na Gradsku agenciju za saobraćaj što je krenula sa primenom novih, viših cena i sistemom elektronske naplate karata, a eKG kartice se mogu nabaviti i dopuniti samo u prostorijama GAS-a, a… »

Završna obuka za žene u oblasti preduzetništva

Ritam grada Kg 09.05.2019
U Regionalnoj privrednoj komori u Kragujevcu, Udruženje “Žene na prekretnici” iz Beograda i Udruženje “Putokaz Kragujevac” organizuju u petak, 10. maja, od 11 do 13 časova, završnu radionicu u okviru projekta “Preduzetništvo kao način… »

Darivanje beba rođenih u Nedelji Crvenog krsta

Ritam grada Kg 09.05.2019
Crveni krst Kragujevac u okviru obeležavanja „Nedelje Crvenog krsta“ tradicionalno realizuje akciju darivanje beba rođenih u periodu od 8. do 15. maja. Akcija će se realizovati svakodnevno, počev od 10. maja, u periodu od 12 do 14 sati u holu… »

Uz malo truda i ljubavi sve se može

Niške vesti 09.05.2019
„Ovde je bilo dosta ružno i ja sam poželela da se to sredi. Čak sam želela i da sama to uradim, da odem do upravnika kućnog saveta i potražim alat. On mi je ujedno sve vreme bio bezrezervna podrška i ja sam krenula, a kasnije su mi se pridružile… »

“Šara bez kraja – Pirotski ćilim” – knjiga Saške Velkove izašla iz štampe

Pirotske vesti 09.05.2019
Doskorašnji kustos-etnolog Muzeja Ponišavlja u Pirotu Saška Velkova objavila je veoma zanimljivu knjigu koja čitaoce upoznaje sa dosad manje poznatim činjenicama vezanim za pirotski ćilim. Izdavač je Muzej Ponišavlja u Pirotu. -Ceo tiraž ide… »

Crveni krst Pirot podelio pakete u okviru akcije “Paket za novorodjenu bebu”

Plus online 09.05.2019
U okviru nedelje Crvenog krsta, volonteri Pirotske organizacije danas su u okviru akcije “Paket za novorođenu bebu” podelili pakete mladim mamama, koji će im dobro doći u prvim danima sa bebom. Sekretar Crvenog krsta Pirot, Sanja Stanković, kaže… »

Gimnazijalke osvojile prvo mesto na Državnom prvenstvu u streljaštvu

Plus online 09.05.2019
Na Državnom prvenstvu u streljaštvu, koje je 8. maja održano u Smederevu, ženska ekipa Gimnazije Pirot u sastavu: Natalija Stanković, Sofija Rančić i Kristina Petrović osvojila je prvo mesto. U pojedinačnoj konkurenciji Kristina Petrović je… »

Mionica dobija kuću Kolubarske bitke: Da se ne zaboravi podvig srpske vojske u Velikom ratu

Kurir 09.05.2019
MIONICA - U Kulturnom centru Mionice biće izgrađena Kuća Kolubarske bitke, u okviru koje će kroz miltifunkcionalnu postavku na više od 400 kvadrata biti prikazan podvig srpske vojske u Prvom svetskom ratu. Bitka se odigrala na padinama Suvobora… »