Балкан архива вести 20.05.2016

Жена се полила бензином и покушала да се запали испред зграде владе ФБиХ

Блиц 20.05.2016
Меџиба Халиловић из Зенице, због немаштине и неусловног становања, полила се данас бензином испред зграде владе ФБиХ и само захваљујући брзој реакцији припадника полиције, спречен је трагичан исход, јавили су медији у… »

Маровић отишао у Швајцарску на лечење

Ало 20.05.2016
Високи политички функционер црногорске Демократске партије социјалиста Светозар Маровић отпутовао је у Швајцарску на лечење. Високи политички функционер црногорске Демократске партије социјалиста Светозар Маровић, који је… »

Сећање на трагично страдање 12 беба из Бањалуке

Ало 20.05.2016
У Бањалуци ће данас бити обележене 24 године од страдања 12 бањалучких беба. Оне су умрле, јер због неразумевања светских моћника, није био омогућен транспорт кисеоника у Клинички центар Бањалука. Прва беба је умрла 22… »

Драган Јочић о цепању СЦГ: Овако је Црна Гора добила независност!

Курир 20.05.2016
На десетогодишњицу црногорске независности, потпредседник ДСС-а Драган Јочић присетио се покушаја да се спречи растакање Државне заједнице СЦГ и испричао детаље преговора са црногорском страном и представницима Европске… »

Због безбедносних разлога: Црногорска полиција забранила протест дф-а

Србија данас 20.05.2016
Црногорска полиција због безбедносних разлога није одобрила Демократском фронту одржавање протеста 21. маја испред Скупштине Црне Горе, саопштено је из тог политичког савеза. Демократски фронт тражио је од полиције одобрење… »

Радикали се мјеницама штите од 'прелетача'

Ал Јазеера 20.05.2016
Кад 4. јуна буде конституиран парламент Србије, заклетву ће положити 250 заступника, који ће у идуће четири године представљати своје странке. Ипак, искуство прелетача, односно пребјега из странке у странку, потакнуло је… »

Изборни закон БиХ: Приоритет странка, не гласачи

Ал Јазеера 20.05.2016
У сјени преговора о одржавању избора у Мостару, остале су измјене Изборног закона БиХ према којима је подигнут унутарстраначки цензус за освајање мандата и за опће и за локалне изборе. Они који су били против оваквих измјена… »

Комарица: Упозорење политичарима, а не вријеђање

Ал Јазеера 20.05.2016
Милорад Додик каже да бискуп Комарица треба повући изјаву којом је упоредио Блеибург с догађајима у Бањој Луци током рата. Предсједник бх. ентитета Република Српска Милорад Додик сматра да би било примјерено да се бањалучки… »

Црна Гора: Европски квалитет живота на чекању

Ал Јазеера 20.05.2016
Минимална мјесечна потрошачка корпа је 806 еура, а просјечна плата 488 еура, док јавни дуг износи 65 посто БДП-а. Црна Гора је ријешила тешка економска питања и грађанима треба омогућити европску квалитету живота… »

Сабор о опозиву Карамарка у наредних 30 дана

Б92 20.05.2016
Загреб -- О предлогу изгласавања неповерења Карамарку, који је поднела опозициона СДП, хрватски Сабор мора одлучити најкасније за 30 дана. Хрватски сабор уврстио је удневни ред предлог најутицајније опозиционе СДП о… »