Балкан архива вести 23.03.2017

"Поново ћемо тужити Српску и Србију за геноцид"

Б92 23.03.2017
Председница Удружења Мајке енклава Сребреница и Жепа Мунира Субашић каже ће то удружење поново поднети тужбу против Српске и Србије за геноциде. Она се захвалила бошњачком члану Председништва БиХ Бакиру… »

Удружење синдиката пензионера: Не гласајте за Вучића

Н1 Инфо 23.03.2017
Удружење синдиката пензионера Србије позвало је пензионере да свој глас на предстојећим председничким изборима не дају кандидату владајуће коалиције Александру Вучићу који, како наводе, "вара пензионере, краде њихову… »

Све под: Контролом?!Један полицајац чува по 30 километара границе БиХ

Блиц 23.03.2017
Више од стотину миграната с подручја Турске прокријумчарено је протеклих осам месеци у БиХ, а онда у Европску унију. Акција “Босфор” у којој су учествовали, између осталих, припадници граничих полиција БиХ, Хрватске… »

Заменик министра одбране БиХ смењен због присуства Оружаних снага на Дану РС

РТС 23.03.2017
Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ сменио је заменика министра одбране БиХ Сеада Јусића. Претходно тај дом парламента није изгласао смену министарке одбране БиХ Марине Пендеш и једног од њених заменика Бориса… »

Експлозија у војној бази у Албанији, две особе повређене

Н1 Инфо 23.03.2017
У експлозији у војној бази на западу Албаније лакше су повређене две особе, саопштило је Министарство одбране. У експлозији у среду водник је задобио повреде руке и ноге, а повређен је и цивил из агенције за ваздушни… »

Трагични резултати потраге: Нестала девојка пронађена у Уни

Вечерње новости 23.03.2017
У реци Уни у Доњој Градини код Козарске Дубице пронађено је беживотно тело девојке чијом идентификацијом је потврђено да је реч о Д. Џ. (17), која је 5. марта са сплава пала у набујалу Сану. ПРИЈЕДОР - У реци Уни у Доњој… »

Недељник "Новости": Удружења ветерана шире лажи

РТС 23.03.2017
Редакција српског недељника "Новости" из Загреба одбацила је оптужбе представника неколико удружења хрватских ветерана, која су државном тужилаштву поднела кривичну пријаву против тројице њених новинара и колумниста… »

Блумберг: Путин преко Сбербанке и Агрокора преузима Хрватску!

Правда 23.03.2017
Како тврди утицајни амерички лист, Путин и његови "политички савезници у региону" осећају се охрабрени у свом притиску да повећају свој утицај након избора председника Доналда Трампа у САД-у и успона популистичких покрета у… »

Звиздић: Нико не прича о тужби против Хрватске

РТС 23.03.2017
Председавајући Савета министара БиХ Денис Звиздић изјавио је да мисли да не постоје идеје о подизању тужбе БиХ против Хрватске за агресију, и да ако неко о томе прича, онда је реч о домаћим или балканским играма с циљем… »

Лавров: Опасна ситуација у Македонији

Н1 Инфо 23.03.2017
Министар иностраних послова Русије Сергеј Лавров упозорио је западне земље на опасност заоштравања ситуације у Македонији. У Македонији је тренутно изузетно сложена ситуација, можемо је чак назвати и својеврсном кризом, која… »