Извор: Блиц архива вести 11.10.2017

Четворо мртвих у експлозији у рафинерији у Турској

Блиц 11.10.2017
Четири особе су данас погинуле, а две су повређене у експлозији у једној рафинерији на западу Турске. Експлозија у рафинерији нафтне компаније Тупрас у провинцији Измир је несрећа, није било спољне интервенције и не ради се о… »

Демонстрација силе: Амерички бомбардери прелетели Корејско полуострво

Блиц 11.10.2017
Два америчка и два јужнокорејска стратешка бомбардера прелетели су изнад Корејског полуострва у најновијој демонстрацији силе. Истовремено, у уторак увече, амерички председник се састао са високим званичницима Министарства… »

"Дијалог на Западном Балкану у фокусу Београдског безбедносног форума"

Блиц 11.10.2017
Седми Београдски безбедноси форум почео је данас а, према речима директорке Београдског центра за безбедносну политику Соње Стојановић Гајић, у центру пажње биће дијалог на Западном Балкану као једини пут за проналажење… »

Драма у елитном насељу: Певачица Гоца Лазаревић џипом ударила бициклисту

Блиц 11.10.2017
Певачица Гоца Лазаревић изазвала је данас саобраћајну незгоду када је својим возилом оборила бициклисту у Улици Партизанске авијације на Бежанијској коси. Несрећа се догодила око поднева, а очевици кажу да је певачица… »

"Пали" провалници: Ваљевци осумњичени за седам тешких крађа

Блиц 11.10.2017
Полиција је ухапсила Ваљевце М.Л. (39), М.С. (34) и В.А. (36), као и Чачанина М.Н. (28), које сумњичи за седам тешких крађа на подручју Ваљева. Група се терети да су провалили у оптичарску радњу из које су отуђили… »

Скупштина сутра наставља расправу о амандманима

Блиц 11.10.2017
Скупштина Србије требало би да настави сутра расправу о амандманима на измене и допуне Закона о државним службеницима, које по наводима подносиоца измена Владе Србије обезбеђују једнаке услове за напредовања и обуку свих… »

"Свет иде у погрешном правцу": Десет пута више гојазне деце него пре 40 година. Зашто?

Блиц 11.10.2017
Број гојазне деце и адолесцената се удесетостручио од 1975. године, мада у свету и даље има више неухрањене деце, показује студија објављена данас, која позива на борбу против те две појаве изазване лошом исхраном. Уколико… »

Оружје, изнуде, дрога, убиство: Младић који је убио Прибаковића на афтерпартију има 25 година и низ кривичних пријава

Блиц 11.10.2017
Младић Стефан С. (25) главни је осумњичени за убиство Милана Прибаковића Прикија (29), које се догодило прекјуче око шест сати ујутру на афтерпартију у новосадској дискотеци "Тхе Енд". Како сазнајемо Стефан С. је… »

Други јесењи позоришни фестивал на Мећавнику 27. и 28. октобра

Блиц 11.10.2017
Други Јесењи позоришни фестивал редитеља Емира Кустурице одржаће се 27. и 28. октобра на Мећавнику, уз подршку компаније НИС, у организацији Раста Интернационала. Изрека Матије Бећковића "Као да живимо у међувремену"… »

Славни руски хор вечерас отвара 49. Бемус: Због великог интересовања још један наступ

Блиц 11.10.2017
Публика ће од данас до 20. октобра имати прилику да чује и Александра Синчука, Едина Крамазова, Нурију Ријал, Дејана Млађеновића, Симфонијски окрестар Радио-телевизије србије и бројне друге уметнике. Један од најцењенијих… »