Региони архива вести 14.12.2017

Крагујевац потписник Споразума за унапређење наплате пореза на имовину

иКрагујевац 14.12.2017
Стална конференција градова и општина одржала је у уторак 12. децембра 45. скупштину под називом „Стратешки развој локалне самоуправе“. На највећем скупу локалне самоуправе у Србији присуствовало је 138 делегата градова и… »

Качару продужен притвор до 30 дана због посебних околности

Југмедиа 14.12.2017
Градском већнику Браниславу Качару (27) који је ухапшен пре два дана због основане сумње да је извршио кривично дело трговина утицајем, Основно јавно тужилаштво у Ниш продужило је притвор на 30 дана. Према наводима… »

Рационализација у Градској управи

РТ Крагујевац 14.12.2017
Надзорни одбори јавних предузећа и скупштине привредних друштава, чији је оснивач град Крагујевац, у циљу рационализације запослених до краја текуће године, треба да донесу одлуку о исплати стимулативних отпремнина у износу… »

Скупштина Врања одлучује о буџету

ОК радио 14.12.2017
Девета седница Скупштине Врања у овом сазиву заказана је за петак 15. децембар, а главна тачка дневног реда је расправа о буџету за 2018. годину. На дневном реду ће се наћи и тачка која се тиче капиталних инвестиција, али… »

Боља Србија дала крв

Југ пресс 14.12.2017
ЛЕСКОВАЦ У просторије странке Боља Србија је организовала акцију добровољног давања крви. Милош Николић, координатор омладине Боље Србије, каже да је реч о традиционалној акцији која се одржава већ више од десет година… »

Лесковцу захвалница за изузетан допринос запошљавању

Југмедиа 14.12.2017
Граду Лесковцу данас је у Београду уручено признање у виду захвалнице за изузетан допринос запошљавању у 2017. години на нивоу локалних самоуправа. У име града захвалницу је примила заменица градоначелника Јасмина… »

Усвојен кодекс понашања градских чиновника

ОК радио 14.12.2017
Градско веће Врања усвојило је у четвртак кодекс понашања службеника и намештеника локалне самоуправе, којим се жели приближити рад служби и органа Града ставрним потребама грађана. Кодекс је једна од новина које доноси… »

Ко доноси одлуке о члановима комисије - коалиција, Веће или виши органи СНС?

Глас Западне Србије 14.12.2017
Лучани - Трећи покушај да се формира Комисија за избор новог начелника Општинске управе пропао је и данас. Наиме, председница општине и председавајућа Општинског већа Весна Стамболић одложила је расправу о избору… »

Лесковац опет члан Председништва СКГО, кабинет хвали градоначелника

Југ пресс 14.12.2017
БЕОГРАД На 45. изборној скупштини Сталне конференције градова и општина (СКГО), која је одржана јуче у Београду, град Лесковац изабран је за члана Председништва СКГО-а, саопштено је из кабинета градоначелника Лесковца… »

Ужичка полиција изрекла 260 мера против насилника у породици

Глас Западне Србије 14.12.2017
Број кривичних дела породичног насиља на подручју Полицијске управе Ужице је умерено повећан, али то не би требало тумачити као повећање тог вида насиља, већ као решеност жена да учесталије пријављују насилника. То… »