Свет архива вести 17.03.2018

Милијардер жели да га убију, како би пребацили његов мозак на компјутер

Радио 021 17.03.2018
Амерички милијардер из Силиконске долине Сем Алтмен један је од 25 људи који се налазе на листи чекања за еутаназију, како би њихов мозак једног дана могао бити сачуван на компјутеру. Председник компаније И Цомбинатор платио… »

Рат у Сирији: 150.000 људи побегло из Африна

Вечерње новости 17.03.2018
Више од 150.000 људи побегло је из Африна у Сирији у протеклих неколико дана, тврде курдски званичник из руководства Африна, Хеви Мустафа, и Сиријска опсерваторија за праћење људских права са седиштем у Лондону. Више од… »

"Можда ништа није било, а можда нису ни живи": Руски амбасадор: Британија крије информације о Скрипалу

Блиц 16.03.2018
Амбасадор Русије у Лондону Александар Јаковенко рекао је да је примио дипломатски допис у коме се наводи да су бивши шпијун Сергељ Скрипал и његова ћерка Јулија у критичном стању, али да Британија крије више информација… »

Путин апсолутни фаворит: Отворена бирачка места за председника Русије на Далеком истоку

Курир 17.03.2018
На руском Далеком истоку отворена су бирачка места за избор председника Русије, на којима се, према свим анкетама, очекује убедљива победа досадашњег шефа државе Владимира Путина. Путину ће то бити четврти председнички… »

Коми запретио Трампу: Амерички народ ће ускоро чути моју причу и онда ће пресудити ко је частан, а ко не!

Курир 17.03.2018
Бивши директор ФБИ Џејмс Коми поручио је америчком председнику Доналду Трампу да ће амерички народ ускоро моћи да одлучи ко је частан, а ко није. "Господине председниче, амерички народ ће веома ускоро чути моју… »

Уочи избора у Русији: Какве су шансе опозиције?

Вести онлине 17.03.2018
Владимира Владимировича Путина у Русији подржава више од 80 одсто грађана. Међу младима његова популарност је и већа – око 86 одсто. Избори зато нису неизвесни али и због чињенице да нема озбиљних противкандидата… »

Протест у Прилепу због закона о језицима

Блиц 17.03.2018
У Прилепу у Македонији данас се окупила група грађана који су протествовали због усвајања закона о језицима, којим се албански језик уводи као други званични. Учесници протеста блокирали су раскрсницу на булевару Гоце Делчев… »

Протести у Словачкој, демонстранти траже ванредне изборе

Вечерње новости 16.03.2018
У више градова у Словачкој данас су одржани протести на којима су демонстранти тражили ванредне парламентарне изборе. У више градова у Словачкој данас су одржани протести на којима су демонстранти тражили ванредне… »

(Фото, видео) ватра прогутала највећу болницу у Куала Лумпуру: Евакуисани пацијенти, лекари и посетиоци!

Курир 17.03.2018
У највећој државној болници у Куала Лумпуру, у форензичком одељењу, избио је данас пожар због којег су евакуисани пацијенти, лекари и посетиоци. Форензички институт болнице скренуо је пажњу светске јавности прошле… »

(Видео) Ово је румун ког је суд прогласио покојним: За све криви жену, а ево и зашто!

Курир 17.03.2018
Суд у Румунији донео је пресуду према којој је шездесетторгодишњи Константин Релиу мртав, упркос очигледном и неосопривом доказу - живом човеку који стајао пред судом. Релиу отишао у Турску да ради 1992. после чега је… »