Скопље

Оливеров балкански сан

Б92 пре 2 дана
Развијенији Западни Балкан, мир између Београда и Приштине, приступни преговори Тиране и Скопља су при крају, а Србија се спрема за улазак у ЕУ. Тако кандидат за комесара за проширење Оливер Вархељи види 2025. годину, пише… »

Сарадња политичара и бизнис заједнице од кључног значаја

РТВ пре 3 дана
СКОПЉЕ - Данашњи лидери требало би да креирају своје политике пратећи захтеве бизниса, а без владавине права и слободних и транспарентних институција не може се побољшати бизнис клима у земљи, речено је данас на отварању… »

Злоуботреба у "Првом партизану": Осумњиченима одређен притвор

Б92 пре 3 дана
Београд -- Виши суд у Београду одредио притвор до 30 дана четворици осумњичених за продају документације ПД "Први партизан" из Ужица у вези с производњом оружја. Притвор је одређен држављанину Северне Македоније… »

"За осам година, више од половине послова биће аутоматизовано"

Б92 пре 3 дана
Скопље -- "Форбс је предвидео да ће 60 одсто послова у наредних осам година бити аутоматизовано", рекла је председница Цоде.орг, Алис Штајнглас, на самиту Мацедониа 2025. Она је на панелу "Будућност рада - Како припремамо… »

Дигиталне вештине и преквалификација кључни за опстанак послова

РТВ пре 3 дана
СКОПЉЕ - Дигиталне вештине, праћење трендова у области нових технологија и преквалификације од кључне су важности за будућност и опстанак многих послова, а предвиђања су да ће управо због дигитализације и све више… »

Други панел о перспективи европских интеграција: Брегзит успорио процес проширења

Данас пре 3 дана
Учесници другог панела „Перспектива европских интеграција након европских избора и Брегзита“ оценили су данас у Београду да су промене на челу европских институција и Брегзит успорили процес проширења. Учесници панела у… »

Јовева: „Мали шенген“ корак напред до учлањења у ЕУ

Студио Б пре 3 дана
Иницијатива српског председника Александра Вучића о јединственом економском простору између Србије, Северне Македоније и Албаније ће допринети побољшању тржишта и економија ових земаља, а истовремено ће утицати на… »

Македонац прави скупоцене виолине

РТВ пре 3 дана
СКОПЉЕ - Воља, стрпљење, посвећеност, вешти прсти и музикално дрво, неопходни су мајстору за израду виолине. Када се латио посла, још јачи мотив имао је Светозар Богдановски из Македоније, који данас успешно производи… »

Притвор осумњиченима за злоупотребе у "Првом партизану"

Глас Западне Србије пре 3 дана
Виши суд у Београду одредио је притвор до 30 дана четворици осумњичених за продају документације ПД "Први партизан" из Ужица у вези с производњом оружја. Притвор је одређен држављанину Северне Македоније, власнику ПД… »

Оптужени у афери Рекет чекају излазак на суд: Ево када ће почети суђење за случај који је шокирао грађане Северне…

Курир пре 3 дана
Суђење за случај Рекет почече 3. децембра. Кривични суд у Скопљу је саопштио да ће судским већем председавати судија Васка Николовска – Масевска. У случају су оптужени шоумен Бојан Јовановски – Боки 13, разрешена… »

Вести дана »