Društvo arhiva vesti 31.01.2016

Vesić: Centar Beograda postaje pešačka zona

Alo 31.01.2016
U narednih nekoliko meseci počeće rekonstrukcija garaže na Obilićevom vencu, što je prvi korak ka rešavanju problema parkiranja u Beogradu kojem nedostaje oko 10.000 parking mesta. Plan je i da najuži centar grada postane pešačka zona, rekao je… »

Ne krivite Kinu

Peščanik 31.01.2016
Ne krivite Kinu, foto: Mark Ralston/AFP/Getty Images Američka berza upravo je imala najgori početak godine u svojoj istoriji. Istovremeno, evropske berze izgubile su oko 10%, a japanska oko 15% svoje vrednosti; kineska berza je nastavila strmoglavi pad… »

Džepni fašizam

Peščanik 31.01.2016
KGK, foto: Željko Lukunić/PIXSELL Nevjerojatno je koliko je ta žena zaljubljena u oružje. Nema, majci, puške koja se nađe u njenoj blizini a da je ona ne stisne uz rame i ne nanišani prema meti koja, poznato je, uvijek simbolički utjelovljuje… »

Danas U "Blicu": Kusturica: U komšiluku nam živi tri-četiri hiljade terorista

Blic 31.01.2016
U nedeljnom izdanju "Blica" pročitajte i intervju sa Emirom Kusturicom u kome smo, između ostalog razgovarali o izborima, terorizmu i opasnostima koje prete Evropi. U današnjem izdanju štampanog lista "Blic" pročitajte kako je izgledao susret našeg… »

Ako se smatrate liderom, probajte ovu vežbu

Kurir 31.01.2016
Jedna od glavnih karakteristika liderstva jeste pomaganje drugima da pored vas postanu bolji, tvrdi Loli Daskal, direktorka kompanije Lead From Within. Po njoj je problem to što lideri uglavnom nemaju mnogo slobodnog vremena koje bi posvetili bilo kome… »

Čuda Iz Srpske Istorije: PRVI ETNO-PORNIĆ: Turci oterani vradžbinama, Miloš darovao Srbima trobojku

Kurir 31.01.2016
Na mestu gde je potpisan Karlovački mir podignut je hram nazvan Kapela mira 1817, a istočna vrata su zazidana da bi se “uvračalo” da se turska vojska više nikada ne vrati. Kad se pažljivo sabere i oduzme, ispada da Srbija nije sebi obezbedila… »

Beogradska klima: U tri dana od leta preko jeseni do zime

Newsweek 31.01.2016
​Temperatura će tokom naredne nedelje biti znatno iznad prosečnih vrednosti, naročito u utorak kada će biti i do 22 stepena. Temperatura će tokom naredne nedelje biti znatno , naročito u utorak kada će biti i do 22 stepena, navodi RHMZ. Međutim… »

Momčilo Pantelić: “Ne znam čemu sve ovo vodi”…

Novi magazin 31.01.2016
Gde bi nam kraj bio kad bismo, kao vaterpolisti u finalu Evropskog prvenstva, igrali slabije nego obično, a pobedili jakog protivnika koji je igrao bolje nego inače. Ali, delovi naše vlasti su opet dokazali da istrajavaju na navikama da prave “od… »

Nacionalni dan bez duvanskog dima

Studio B 31.01.2016
U Srbiji se danas obeležava 31. januar, Nacionalni dan bez duvanskog dima, u situaciji kada se godišnje registruje 5.500 novooblelih od raka pluća i bronha, a prosečno 5.000 osoba oba pola umre od te vrste karcinoma. To Srbiji svrstava na drugo mesto… »

Nestalo najmanje 10.000 dece izbeglica

Alo 31.01.2016
Najmanje 10.000 izbegle dece, koja nisu bila u pratnji roditelja, nestalo je pošto su stigla u Evropu, saopštila je danas evropska policijska agencija Evropol. Strahuje se da su mnogi od njih pali u ruke organizovanih kriminalnih grupa za trgovinu… »