Društvo arhiva vesti 31.01.2016

Džihadista uhapšen u Grčkoj rođen u Novom Pazaru!

Alo 31.01.2016
Muškarac koji je danas uhapšen u Grčkoj prilikom pokušaja priključenja "Islamskoj državi", je Mirsad Bektašević, državljanin Švedske, koji je ranije u BiH osuđivan zbog namere da počini teroristički napad, javili su federalni mediji… »

Oživela novinarska kuća Pere Todorovića

Politika 31.01.2016
Zahvaljujući UNS-u i zavičajnom udruženju „Vidovača”, privodi se kraju izgradnja jedinstvenog muzeja štampe u Vodicama. Smederevska Palanka – Da nije Udruženja novinara Srbije i lokalnih zavičajaca iz Vodica kod Smederevske Palanke, ime i… »

Znate li koje pekare su najstarije u Beogradu?

Mondo 31.01.2016
Pekarska slava - Sveti Atanasije obeležena u Beogradu, a to je bila prilika da gradski menadžer podseti na istoriju tog posla u prestonici... Foto: Mondo/ Goran Sivački Povodom pekaarske slave Sveti Atanasije večeras je u "Sava" centru organizovan… »

Velika prašina oko najava o novom zakonu o transplantaciji

RTS 31.01.2016
Najava da bi u Srbiji uskoro mogao da bude usvojen zakon po kome bismo svi bili potencijalni davaoci organa izazvao je mnogo negativnih komentara. Statistika pokazuje da su mnogo veće šanse da nam tokom života zatreba transplantacija nego da budemo… »

Matematika me čini boljim čovekom

Večernje novosti 31.01.2016
Profesor Stojan Radenović, jedini Srbin na listi najuticajnijih umova sveta. Veća mi je radost da naučim jedno dete nego sva priznanja i novac. DOK šeta vračarskim ulicama, profesor dr Stojan Radenović rešava matematičke probleme. Pre dve godine… »

KARAĐORĐEVIĆI NE ODUSTAJU: Dinastija traži stanove, umetnine i fabrike!

Pravda 31.01.2016
BEOGRAD – Konfiskovani dvorski kompleks na Dedinju, koji potražuje porodica Karađorđević, ostaje u rukama države, ali bi Srbija toj porodici mogla da vrati mnoge stanove u centru Beograda, umetnine, skulpture, pa čak i fabrike! Agencija za… »

Dečje igraonice niko ne kontroliše!

Alo 31.01.2016
Šestogodišnji D. S. iz Kruševca zadobio je trostruki prelom stopala u igraonici na proslavi rođendana kod drugarice. Kako bi naplatio osiguranje, njegov otac je otišao u igraonicu po dokumenta, ali ono što je otkrio, šokiralo ga je. Nijedna… »

Novo zastrašivanje Srba na KiM: Povratnivi napadnuti automatskim oružjem

Newsweek 31.01.2016
Kancelarija za Kosovo i Metohiju najoštrije osuđuje napad na srpske povratnike i apeluje na policiju, koja je izvršila uviđaj, da stane na put organizovanoj kampanji zastrašivanja Srba. Nepoznati počinioci napali su sinoć iz automatskog oružja… »

Vulin: Međunarodna zajednica ignoriše prisustvo Islamske države na KiM

Newsweek 31.01.2016
"Ali, zlo ne poznaje granice i nekažnjeno zlo prema Srbima na KiM ne ostaje samo na KiM. Ono se pojavi na ulicama Pariza ili Njujorka, Londona", rekao je Vulin. Otvorena pojava idelogije pred vratima Dečana dokaz je da je ID dugo tu, ali da ju je… »

Protest u Beogradu: "Hoću Aleksin zakon"

B92 31.01.2016
Beograd -- Na beogradskom Trgu republike održan je protest podrške usvajanju Aleksinog zakona, nazvanog po tragično nastradalom Aleksi Jankoviću. Aleksa Janković izvršio je samoubistvo pre četiri godine, skočivši kroz prozor stana u kom je… »