Društvo arhiva vesti 31.01.2016

Obnavljanje tradicije održavanjem prela u Vilovu

RTS 31.01.2016
Odvajkada su se duge zimske večeri po selima prekraćivale druženjima na prelima, kojih je sve manje. Meštani novovaroškog sela Vilova odlučili su da obnove tradiciju. Sa prvim sumrakom u centar sela stizalo se sa svih strana, neko da pokaže volove… »

Osnovano udruženje rekreativnih ribolovaca

RTV 31.01.2016
BORČA - Pozivom ribolovcima Srbije da se ujedine u borbi za očuvanje ribljeg fonda, za savesnije gazdovanje ribarskim područjima, za zaštitu prirode kao i za reafirmaciju ribolovne etike, danas je u Borči završena osnivačka skupština ribolovačkog… »

Karson sa Tačijem, osumnjičenim za trgovinu organima

Alo 31.01.2016
Jedan od kandidata Republikanske stranke za predsedničku nominaciju u SAD, Ben Karson, pred izbore u Ajovi, zajedno sa predstavnicima svog tima sastao se sa Hašimom Tačijem, osumnjičenim za trgovinu ljudskim organima, piše američki portal "Dejli… »

Italijanski gradić slavi rođenje bebe

RTV 31.01.2016
OSTANA - Stanovnici Ostane, mestašca u severnoj Italiji, proslavili su danas rođenje malog Pabla, prve bebe rođene u toj opštini u Pijemontu nakon 28 godina. Pablo je rođen pre nedelju dana u porodilištu u Torinu. Kada su srećni roditelji danas… »

Zločinci OVK pod zaštitom zapadnih mentora

Pravda 31.01.2016
Predsednik Udruženja nestalih i kidnapovanih Srba i nealbanaca na Kosovu i Metohiji Milorad Trifunović ocenio je da je, kako vreme protiče, sve izglednije da će bivše vođe terorističke organizacije OVK, sada visoki funkcioneri privremenih… »

​Teniser, arhitekta i olimpijac: Ovo je najtalentovaniji srpski sportista svih vremena

Newsweek 31.01.2016
Na Olimpijskim igrama se oduvek okupljaju najbolji sportisti sveta, ali čak i među njima, retki su oni koji se oprobaju u više disciplina. Ipak, pre više od veka, jedan Srbin takmičio se na prvoj Olimpijadi u čak četiri discipline, a bio je i više… »

Počinje raspust

Studio B 31.01.2016
Drugi deo zimskog raspusta za osnovce i srednjoškolce u centralnoj Srbiji počinje sutra i trajaće do 12. februara, ali će zbog državnog praznika, Sretenja, 15. februara, djaci ponovo krenuti u škole tek 17. februara. Ove školske godine zimski… »

Džon Keri stiže na Kosovo!

Alo 31.01.2016
Ministar spoljnih poslova Kosova Hašim Tači sastao se danas u SAD sa američkim državnim sekretarom Džonom Kerijem i tom prilikom je rekao da je Keri izrazio želju da ponovo poseti Kosovo. Tači, koji u SAD boravi zbog otvaranja generalnog konzulata… »

Iračani se vraćaju kućama, razočarani Nemačkom

B92 31.01.2016
Pre nekoliko meseci su iscrpljujućom Balkanskom rutom bežali iz Iraka i konačno stigli u Nemačku. Sada se stotine izbeglica dobrovoljno vraćaju u Irak. Oni su razočarani situacijom u kojoj su se našli u Nemačkoj. Poslepodne je na aerodromu Tegel u… »

"Srpski snajperisti ratuju protiv Turske!"

Alo 31.01.2016
Ambasada Srbije u Turskoj reagovala je danas na izveštaje koje su preneli neki turski mediji da Radnička partije Kurdistana (PKK) navodno koristi srpske snajperiste u teroristickim napadima na jugoistoku Turske. Ambasada Srbije je saopštila da o tome… »