Društvo arhiva vesti 31.01.2016

Đoković potvrdio mjesto na tronu

Al Jazeera 31.01.2016
Završen je prvi Grand Slam teniski turnir sezone, a na njemu pobjednik kao i prošle godine, najbolji svjetski igrač Novak Đoković u finalu je pobjedio Britanca Andyja Murraya i šesti put osvojio Australian Open.… »

Hrvatski ribari evropskim novcem do nove opreme

Al Jazeera 31.01.2016
Ulaskom Hrvatske u Evropsku uniju ribarima te zemlje dostupni su različiti evropski fondovi. Jedan od njih odnosi se na trajnu obustavu ribolova i uništavanje ili prenamjenu ribarskih brodova uz financijsko obeštećenje. Priču o tome kako su tu… »

Sirijci ne vjeruju u mirovne pregovore

Al Jazeera 31.01.2016
U Sirijii je zatvoreno 400.000 ljudi, i hitno trebaju pomoć. Mnogi su pobjegli od ratnog vihora. Naša reporterka je na tursko-sirijskoj granici razgovarala sa Sirijcima o nadama vezano uz mirovne pregovore u Ženevi.… »

Kako je Igmanski marš spojio dva heroja

Al Jazeera 31.01.2016
Albin Pibernik bio je najmlađi učesnik Igmanskog marša te 1942, a Edin Parla glumio ga je u istomenom filmu 1983. Piše: Muhamed Bikić Na ovogodišnjem Igmanskom maršu među prisutnim ponovo je bio i Slovenac Albin Pibernik, najmlađi učesnik ovog… »

Završio u zatvoru zato što je ćerku kaznio oduzimanjem telefona

RTV 31.01.2016
TEKSAS - Jedna od klasičnih tehnika vaspitavanja je da roditelj neposlušnom detetu oduzme privilegiju, kako bi naučilo lekciju. Međutim, jedan otac bio je taj koji je kažnjen nakon što je 12-godišnjoj ćerki oduzeo telefon. Ronald Džekson iz… »

Nikolić: Priznanje Kosova inspirisalo Islamsku državu

Newsweek 31.01.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas u Adis Abebi da su pregovori Srbije sa Kosovom i sa EU u veoma delikatnoj situaciji. Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas u Adis Abebi da su pregovori Srbije sa Kosovom i sa EU u veoma… »

Skandal U Novom Sadu: Hrvatu na autu ispisali - USTAŠO! (FOTO)

Telegraf 31.01.2016
Na društvenim mrežama pojavila se fotografija ispisanog automobila osiječkih registarskih tablica koji je bio parkiran u Novom Sadu. Na njemu je velikim žutim slovima ispisano - USTAŠO. A taman su svi pomislili da su ovakve scene i u Srbiji i u… »

Stojković: "Zbogom" duvanu posle deceniju ipo

Akter 31.01.2016
Da zavisnost od pušenja nije nepobediva pokazala je, uz pomoć Savetovališta za odvikavanje od pušenja KC Srbije i Beograđanka Jelena Stojković, koja je "zbogom" duvanu rekla posle deceniju i po. Povodom 31. januara, Nacionalnog dana bez duvanskog… »

Kuću u kojoj je stvarao naučnik ne prodajemo!

Večernje novosti 31.01.2016
Porodica Marinković, za "Novosti", o inicijativi udruženja "Milutin Milanković" da otkupi njihov dom koji bi mogao postati naučni centar. NE nameravamo da prodajemo kuću ni po kojoj ceni! Zato ćemo Ministarstvu prosvete predati pismeni prigovor da… »

Dinastija traži stanove, umetnine i fabrike!

Alo 31.01.2016
Konfiskovani dvorski kompleks na Dedinju, koji potražuje porodica Karađorđević, ostaje u rukama države, ali bi Srbija toj porodici mogla da vrati mnoge stanove u centru Beograda, umetnine, skulpture, pa čak i fabrike! Agencija za restituciju donela… »