Društvo arhiva vesti 31.01.2016

Živi smo, sve ostalo je luksuz

Al Jazeera 31.01.2016
I u Srbiji su, kao i drugdje u regiji, na nivou statističke greške pojeftinjenja koja prate pad cijena goriva. Piše: Velimir Ilić "Mi ćemo ovaj januar plaćati do juna", komentariše sredovečna žena dok na kasi jednog beogradskog supermarketa… »

Pojavu IS je ignorisala međunarodna zajednica

Alo 31.01.2016
Otvorena pojava idelogije Islamske države (IS) pred vratima Dečana dokaz je da je IS dugo tu, ali da ju je ignorisala bas medjunarodna zajednica koja vlada na KiM, kako ne bi morala da objašnjava zašto priznaje zemlju u kojoj se pred očima njihovih… »

Hrvatska na sredstvima za smirenje

Al Jazeera 31.01.2016
U deset godina gotovo udvostručena potrošnja lijekova poput Apaurina i Normabela, a uzroci su stres, neizvjesnost, kriza. Piše: Tomislav Šoštarić Nekoliko puta mjesečno u manjim dozama Zagrepčanka koja je zamolila da je ovom prilikom zovemo Senka… »

Istraga: Artemije na prevaru zaradio MILION EVRA

Blic 31.01.2016
Protiv raščinjenog vladike Artemija i grupe njegovih sledbenika vodi se istraga zbog lažnog predstavljanja i prevare, saznaje „Blic“. Krivične prijave podnele su eparhije Šumadijska i Raško-prizrenska jer se na njihovoj teritoriji raščinjeni… »

U Srbiji nema komaraca koji prenose zika virus

Radio 021 31.01.2016
Stručnjaci "Ciklonizacije" ocenili su da postoji veoma mala verovatnoća pojave epidemije izazvane virusom zika u Srbiji, dodajući da je prioritet borba sa virusom Zapadnog Nila. "Ovo je teorijski moguće, za sada treba pratiti stanje u svetu, pre svega… »

Srbija od Turske traži zvanične informacije o srpskim snajperistima koji navodno ratuju za Kurde

Newsweek 31.01.2016
Srbija očekuje od turske strane da je zvanično informiše o ovom slučaju kako bi relevantne turske i srpske institucije mogle zajedno da rade na rasvetljavanju ovog slučaja u cilju borbe protiv terorizma. Ambasada Srbije u Ankari saopštila je danas… »

Ko još danas bira posao

Večernje novosti 31.01.2016
Radno mesto, kažu u NZS, lane nije prihvatilo samo 180 ljudi. Mali broj, ipak, neće u rudare, radiologe, građevine na reci... U SRBIJI mali broj ljudi može sebi danas da priušti luksuz da odbije ponuđeni posao. Mala plata i teški uslovi rada bez… »

"Devetka" i Srbima diže pogled u nebo

Večernje novosti 31.01.2016
Nedavno otkriće nove planete u Sunčevom sistemu privuklo pažnju i naše stručne javnosti. Astronomi: Bez bitnijeg uticaja na Zemlju. "Petnica": Veće interesovanje među mladima. VEST o otkriću nove planete u Sunčevom sistemu podigla je i Srbima… »

Svi pričaju o Filipu! Za dva dana postao zvezda

Mondo 31.01.2016
Filip Živanović (24) postao je za nekoliko dana prava Internet zvezda, ali je i pokazao da tradicija i znanje neraskidivo idu jedno s drugim. Filip Živanović je diplomirani pravnik koji je na dodelu svoje diplome na Pravnom fakultetu došao ni manje… »

Šta je BDP i zašto je bitan?

Al Jazeera 31.01.2016
Gotovo ne prođe dan, a da ne čujemo ovu troslovnu skraćenicu - BDP. Saša Ćeramilac objašnjava šta tačno znači, kako se izračunava, te zašto je bitan.… »