Arhiva vesti 23.04.2016

Obama u VB: Golf sa Kameronom, "Biti il' ne biti"

B92 23.04.2016
Američki predsednik Barak Obama igrao je golf sa britanskim premijerom Dejvidom Kameronom, što mu je bilo prvi put da igra golf u nekoj prekomorskoj zemlji. Dvojica lidera su partiju golfa odigrali na "Grouvu", jednom od ekskluzivnih golf terena u… »

Dodik: Odnosi Republike Srpske i Srbije najbolji do sada

Novi magazin 23.04.2016
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik posetio je danas Patrijaršiju u Beogradu i tom prilikom izjavio da RS i Srbija nikada do sada nisu imale bolje odnose, preneli su banjalučki mediji. Prema njegovim rečima, bez razumevanja i podrške Srbije… »

Pokrenut stečajni postupak za zlataru Majdanpek

Blic 23.04.2016
Privredni sud u Zaječaru doneo je rešenje o otvranju stečaja u Industriji za preradu Majdanpek, nakon utvrđenog postojanje stečajnog razloga, kao i interesa predlagača za sprovođenje stečajnog postupka. Za stečajnog upravnika imenovana je… »

Ratni veteran, pa vođa "delija": Burna prošlost dvostrukog ubice iz Pljevalja kog su likvidirali specijalci

Blic 23.04.2016
Goran Dragićević (47), koga su preksinoć likvidirali specijalci crnogorske policije nakon što je ubio bivšu suprugu Slobodanku i njenog muža Radoša Terzića u Pljevljima, bio je vođa "delija" u Crnoj Gori. Kao pripadnik Srpske dobrovoljačke… »

Položen kamen temeljac za Recklažni centar u Kragujevcu

iKragujevac 23.04.2016
U prisustvu gradonačelnika Kragujevca Radomira Nikolića sa saradnicima, član Gradskog veća za zaštitu životne sredine i ravnomerni i održivi razvoj Vladimir Maksimović i direktor JKP “Čistoća“ položili su kamen temeljac za izgradnju… »

Tinejdžeri se ispovedali papi Franji

Radio 021 23.04.2016
Šesnaest tinejdžera dobilo je danas neočekivanu priliku da ispovedi grehe papi Franji, koji se iznenada pojavio na Trgu svetog Petra. Hiljade katoličkih vernika, od 13 do 16 godina starosti, učestvovalo je danas u obeležavanju Jubileja mladih u… »

Balet "Romeo i julija" Šekspiru u čast

RTV 23.04.2016
NOVI SAD - Svetski dan knjige na dan kada su preminuli svetski pisci Šekspir i Servantes, evropske metropole obeležile su četiri veka od smrti Vilijama Šekspira, a među njima i gradovi u Srbiji. 185. Tim povodom u Jugoslovenskom dramskom pozorištu… »

Cvijanović: Vlast u RS nije u panici

B92 23.04.2016
Banjaluka -- Premijerka RS Željka Cvijanović kaže da vlast u RS "nije ni u kakvoj panici", ocenivši da entitetska vlast radi svoj posao daleko bolje nego vlast na nivou BiH. Ona je rekla da su "gluposti" izjave lidera Srpske demokratske stranke (SDS)… »

SAD: Sud odobrio izručenje Azre Bašić BiH

Slobodna Evropa 23.04.2016
Američki savezni Apelacioni sud podržao je odluku o izručenju Azre Bašić zbog sumnje da je počinila ratni zločin nad srpskim zarobljenicima tokom rata u Bosni i Hercegovini, ali ona još neće biti isporučena zbog pravnih prepreka. Bašić se… »

Kandidati za Omladinsku prestonicu Evrope iduće nedelje

RTV 23.04.2016
NOVI SAD - Koordinator Inicijative OPENS 2019. (Omladinska Prestonica Evrope Novi Sad 2019. godine) Vukašin Grozdanović rekao je danas da će naredne nedelje biti određeno Top pet kandidata za Omladinsku prestonicu Evrope, kada će se i saznati da li… »