Arhiva vesti 23.04.2016

"Koha ditore": Međunarodni zvaničnici traže dublju reformu Vlade Kosova

Blic 23.04.2016
Međunarodna zajednica ne smatra dovoljnim popunjavanje mesta u Vladi Kosova koja su ostala upražnjena nakon što je Hašim Tači izabran za predsednika Kosova i podneo ostavke na sve vladine funkcije, piše danas Koha ditore. "Ona traži korenite… »

90 Glasačkih mesta, pojačana policija: Sve je spremno za održavanje srpskih izbora na KiM

Blic 23.04.2016
Na Kosovu i Metohiji sve je spremno za održavanje izbora za republički parlament, a građani će svoje biračko pravo moći da ostvare na 90. biračkih mesta, koja će biti otvorena širom Kosova. Misija OEBS-a na Kosovu sprovešće "akciju prikupljanja… »

SARAJEVO POD OPSADOM: Šef CIA na razgovoru sa Mehmedagićem

Blic 23.04.2016
Direktor američke Centralne obaveštajne agencije, Džon Brenan u Sarajevu je juče razgovarao sa direktorom Obavještajno-bezbjednosne agencije (OBA) BiH, Osmanom Mehmedagićem, javili su federalni mediji. Sastanak je trajao oko sat vremena. Jake… »

Prijava protiv Papovića i NOPS-a

Beta 23.04.2016
Vojvodjanski istraživačko-analitički centar (VOICE) saopštio je danas da Nacionalnoj organizaciji potrošača Srbije (NOPS) preti brisanje iz evidencije Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, jer je dobila od Elektroprivrede Srbije (EPS)… »

Kompanija CMEK uskoro će sarađivati sa šumadijskim poljoprivrednicima

iKragujevac 23.04.2016
Predstavnici kineske kompanije CMEK, najavili su u Kragujevcu formiranje zajedničke kompanije i početak realizacije uzgoja i otkupa junadi od šumadisjkih poljoprivrednika radi izvoza ovog mesa u Kinu. Poljoprivrednici će imati na raspolaganju nekoliko… »

Ukidanje viza Turcima uslov za sporazum

RTV 23.04.2016
GAZIANTEP - Turski premijer Ahmet Davutoglu izjavio je danas da sporazum Turske i Evropske unije o readmisiji migranata neće biti u potpunosti sproveden ukoliko turskim državljanima ne budu ukinute vize za putovanja u zemlje članice EU, preneo je… »

Danas je Lazareva subota ili Vrbica

RTV 23.04.2016
NOVI SAD - Srpska pravoslavna crkva danas je proslavila Lazarevu subotu ili Vrbicu. Ovaj praznik proslavlja se subotom, u poslednjoj sedmici Vaskršnjeg posta, kao priprema za najveći hrišćanski praznik Vaskrs. 263. Lazareva subota, slavi se kao… »

Zidan: Kristijano želi da igra i kada ne može

Vesti online 23.04.2016
Kristijano Ronaldo je na prehodnom meču Primere protiv Viljareala doživeo povredu, ali je odbio da bude zamenjen, pa se situacija pogoršala. Upravo zbog toga, Portugalac propušta duel sa Rajo Valjekanom, a da stvar bude gora na udaru se našao trener… »

Ukrajinci besni: Nemci počinili ozbiljan zločin!

Vesti online 23.04.2016
Nemačka nije podržala pripajanje Krima Rusiji, ali to nije sprečilo neke njene političare da posete ovo poluostrvo. Tako su članovi partije "Alternativa za Nemačku" rešili da odu na Krim, što je bukvalno razbesnelo Ukrajince. Naime, Ukrajina je… »

Kupola i oltar u Hramu biće oslikani do 2019.

RTV 23.04.2016
BEOGRAD - Kopredsedavajući Odbora za organizaciju unutrašnjeg oslikavanja Hrama Svetog Save Ivica Dačić obišao je danas Hram, upoznao se sa pripremnim radovima i tom prilikom rekao da se uskoro očekuje početak oslikavanja, a da će kupola i oltar… »