Balkan arhiva vesti 31.05.2016

Romi u Sloveniji: Nije dobro da neko od nas bude poštar jer bi izgubio novac koji treba da podeli!

Kurir 31.05.2016
Najvećem romskom naselju u Sloveniji državna pošta je obustavila dostavu pošiljaki nakon fizičkog napada na poštara koji je u tom naselju slučajno pregazio psa. "Pokušavamo da rešimo ovaj problem, ali posle napada na kolegu nijedan od naših… »

Izetbegović: Tužićemo Srbiju ako nađemo dokaze

Mondo 31.05.2016
Predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je da je moguće revidiranje tužbe BiH protiv Srbije u slučaju novih dokaza, ali da takvih dokaza sada nema. Foto: Mondo/ Stefan Stojanović "Neću odustati od prava da tražim pravdu pred… »

Orešković: Idem sa Karamarkom i Petrovim da pijemo kaficu

B92 31.05.2016
Zagreb -- Hrvatski premijer Tihomir Orešković najavio je za sutra sastanak s Tomislavom Karamarkom i Božom Petrovim, kako bi, kako je rekao, popričali i popili kaficu. Orešković, koji danas boravi u Parizu, kaže da je uveren da Karamarko, Petrov i… »

Dačić: Hrvati opstruiraju sve razgovore

Al Jazeera 31.05.2016
Ivica Dačić kaže da komisije Srbije i Hrvatske koje su trebale razgovarati o problemima godinama ne rade. Ministar vanjskih poslova u tehničkoj Vladi Srbije Ivica Dačić izjavio je da Hrvatska godinama koči razgovore o otvorenim bilateralnim… »

Poslanik pozvao Mila na dvoboj!

Večernje novosti 31.05.2016
"Premijerski sat" u utorak obeležile jake reči, tenzije i revolt opozicionog DF. Šabović (SDP) ostao bez odgovora o "slučaju Marović" JANKO Vučinić, poslanik Demokratskog fronta, pozvao je u utorak u Skupštinskom zdanju na dvoboj Mila… »

Đukanović: DPS će odlučiti o statusu Svetozara Marovića

Alo 31.05.2016
Demokratska partija socijalista (DPS) odlučivaće o statusu funkcionera te stranke Svetozara Marovića odgovorno i u skladu sa statutom partije, rekao je lider DPS-a Milo Đukanović. Odgovarajući na pitanje novinara da li će Marović ostati u DPS-u… »

Članstvo Crne Gore u NATO podržava 45 odsto stanovnika

N1 Info 31.05.2016
Podrška javnosti članstvu Crne Gore u NATO ustalila se na iznad 45 odsto, pokazalo je objavljeno istraživanje agencije Damar. Članstvo Crne Gore u Severenoatlansku alijansu podržava 46,6 odsto građana anketiranih u deset crnogorskih gradova u drugoj… »

Potreban dijalog Beograd-Zagreb

Alo 31.05.2016
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Srpskog nacionalnog veća iz Hrvatske Miloradom Pupovcem i tom prilikom je iskazan visok stepen saglasnosti o potrebi obnove saradnje i dijaloga dveju zemalja. Premijer Vučić i… »

Mučki ubijen: Podgoričaninu pucao u glavu dok je ležao na zemlji!

Kurir 31.05.2016
Podgoričanin Zoran Boljević (34) ubijen je dok je bespomoćno ležao na pločniku ispred kladionice "Sporting" u Ulici 4. jul, ustanovila je policija na osnovu snimka sa obližnje kamere. Na snimku se vidi momenat kada je Danilo Jovanović (64) dotrčao… »

Tragedija kod Banovića: Muškarac se razneo bombom u kući, njegovu suprugu ugušio dim

Blic 31.05.2016
Supružnici iz naselja Gaj u mesnoj zajednici Banovići Selo, kod Banovića, smrtno su stradali jutros oko 3 sata u svojoj porodičnoj kući u kojoj je izbio požar. Prema nezvaničnim informacijama, muškarac je počinio samoubistvo aktivirajući bombu u… »