Balkan arhiva vesti 31.05.2016

Nego, da mi platimo da ne dođu te izbeglice?

Vesti online 31.05.2016
Žitelji jednog od najbogatijih sela u Evropi, Obervil-Lieli u Švajcarskoj, odlučili su referendumom da plate kaznu umesto da prime izbeglice po kvoti koju je odredila vlada. Globa nije mala, 260.000 evra za neprimanje 10 izbeglica, ali meštani to mogu… »

Dodik: To je jedan kreten, kriminalac i lažov

Vesti online 31.05.2016
Predsednik Republike Srpske, Milorad Dodik, u utorak je u Beogradu na skupu "Paljenje Balkana - od Makedonije do Republike Srpske", oštro kritikovao visoke predstavnike u Bosni, rekavši da je reč o "ozbiljnim političkim kriminalcima" koji su hteli da… »

Muftija Numan: Dolazim čim zamrznem status u Australiji

Al Jazeera 31.05.2016
Abdulah Numan, novoizabrani srbijanski muftija živi u Australiji, gdje predaje na univerzitetu. Novoizabrani srbijanski muftija Abdulah Numan u izjavi za B92 najavio je da će doći u Srbiju i preuzeti dužnost čim u Australiji zamrzne svoj status na… »

Dodik i Ivanić razmenili političke poruke i u Beogradu

N1 Info 31.05.2016
Mladen Ivanić i Milorad Dodik boravili u Beogradu. Prvi čovek vladajuće stranke Republike Srpske i jedan od lidera opozicije, nisu zvanično o političkoj krizi razgovarali sa srpskim državnim vrhom, ali su jedan drugom imali šta da poruče. Prošle… »

Tradicija: bivših učenika Ekonomske škole iz Gradiške: Drugarstvo neguju pola veka

Blic 31.05.2016
Bivši učenici Ekonomske škole “Boris Kidrič” iz Gradiške gotovo pola veka redovno se sastaju i čuvaju uspomene na svoje školske dane. Na susret krajem maja, na mestu gde je bila njihova škola, došli su sa svih strana sveta da se vide, prisete… »

Političari: Neće biti gašenja BHRT-a

Al Jazeera 31.05.2016
Ministarstvo komunikacija formirat će interresornu radnu grupu da primijeni postojeći zakon o RTV servisu BiH. U Ministarstvu komunikacija Bosne i Hercegovine kažu da opstanak BHRT-a kao javnog servisa i emitiranje programa ne smiju biti dovedeni u… »

Otišli i Đukanoviću ostavili poruke - "što ću kad jesi"

B92 31.05.2016
Beograd -- Poslanici opozicionog Demokratskog fronta napustili su sednicu crnogorskog parlamenta tokom Premijreskog sata i Đukanoviću ostavili poruke "što ću kad jesi". Time se aludira na problematičnu sednicu parlamenta kada su mu uzvikivali… »

Zagrepčanka ostala dužna taksisti: Ono što je tražio umesto novca, oduševilo je celu Hrvatsku

Kurir 31.05.2016
Vozač zagrebačkog taksija nije imao sitno da devojci vrati kusur, pa je odlučio da joj pokloni vožnju, nekoliko dana kasnije joj se javio sa neobičnim zahtevom. Alis Marić, jedna od autora Fejsbuk stranice "Čitaj knjigu" i istoimenog portala koji… »

Hapšenja zbog krijumčarenja migranata u Grčkoj i Italiji

RTS 31.05.2016
Grčke vlasti uhapsile četiri muškaraca pri pokušaju da kamionom prokrijumčare desetak migranata iz jedne luke koja Grčku povezuje sa Italijom. Za to vreme, italijanska policija je uhapsila 16 osoba osumnjičenih za šverc migranata. Obalska straža… »

Ivanić i Dodik na konsultacijama u Beogradu: BiH ide u lošem pravcu

Al Jazeera 31.05.2016
Mladen Ivanić je rekao da je tokom sastanaka prenio poglede na pogoršane političke prilike u BiH. Nakon susreta s premijerom i predsjednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem i Tomislavom Nikolićem, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić… »