Balkan arhiva vesti 31.05.2016

Počinje suđenje Milanu Martiću: Ovaj put sude mu Hrvati zbog granatiranja Zagreba

Kurir 31.05.2016
Pred Županijskim sudom u Zagrebu danas treba da poćne suđenje u odsustvu bivšem ratnom vođi pobunjenih Srba Milanu Martiću, koji u Estoniji izdržava 35-godišnju kaznu zatvora zbog granatiranja Zagreba. On je zajedno s bivšim komandantom vojske… »

Tači traži arbitražu za granicu sa Crnom Gorom?

Večernje novosti 31.05.2016
Demokratska partija Kosova spremna da ponovo otvori pitanje granice sa Crnom Gorom. MUP nema nikakvih saznanja o preispitivanju međe sa Kosovom. Pitanje razgraničenja Kosova i Crne Gore po svoj prilici imaće i "drugo poluvreme", jer pritisci opozicije… »

Izetbegović o relaciji Beograd-sarajevo: Vučić i Nikolić se trude da poprave odnose

Kurir 31.05.2016
Predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je u ponedeljak da se predsednik Srbije Tomislav Nikolić i premijer Aleksandar Vučić trude da poprave odnose sa Sarajevom, a da ni odnosi u Predsedništvu BiH nisu loši. On je ponovio da ne… »

Bolje da je ćutao: Evo kako se hrvatski ministar Kovač obrukao u Izraelu!

Pravda 31.05.2016
Ministar inostranih i evropskih poslova Hrvatske Miro Kovač osramotio se tokom poste Izraelu, kada je članovima Izraelskog veća za spoljne odnose i Svetskog jevrejskog kongresa govorio o odnosima Hrvatske i Izraela. Hrvatska i Izrael uvek su imali vrlo… »

Ivanić: Bakir vratio ratnu retoriku

Večernje novosti 31.05.2016
Srpski član predsedništva BiH Mladen Ivanić o Izetbegovićevim poslednjim izjavama, preglašavanju srpskih predstavnika u parlamentu BiH, etiketi izdajnika. NA političku scenu BiH vraćaju se teme s početka devedesetih, ratna retorika koju… »

Javni servis BiH 30. juna prekida emitovanje

Blic 31.05.2016
Upravni odbor javnog servisa Bosne i Hercegovine (BHRT) danas je odlučio da od 30. juna privremeno prekine produkciju i emitovanje programa. "Ova odluke direktna je posledica duga entitetskih emitera od 25 miliona konvertivilnih maraka (oko 12,5 miliona… »

Demonstranti Ivanovu: Ti si sramota za Makedoniju

B92 31.05.2016
Skoplje -- Učesnici ”Šarene revolucije” u Skoplju protestovali su zbog toga što je predsednik države Đorđe Ivanov selektivno poništio samo deo abolicija. On je njima u aprilu pomilovao 56 političara i njihovih saradnika i poručili mu da je… »

Razgovor sa kongresmenima: Dodik očekuje da se SAD snažnije založe za primenu Dejtona

Blic 30.05.2016
Predsednik RS Milorad Dodik razgovarao je danas u Banjaluci sa grupom američkih kongresmena kojima je poručio da očekuje da se Amerikanci snažnije založe za doslednu primenu Dejtonskog sporazuma. Dodik je istakao da je RS privržena izvornom… »

Poginuo vukovarski prota

Večernje novosti 30.05.2016
U teškoj saobraćajnoj nesreći kod Vukovara nastradao Jovan Radivojević (42). Sveštenik izgubio kontrolu i udario u automobil iz suprotnog smera. U SAOBRAĆAJNOJ nesreći koja se dogodila u nedelju na vukovarskoj obilaznici poginuo je… »

Nezaposleni doktori poručili: Želeli bismo da lečimo RS

Večernje novosti 30.05.2016
Da bi se rešio problem nezaposlenih doktora kojih je na evidenciji za zapošljavanje Republike Srpske 167, neophodno je da se stavi van snage, ili u najmanju ruku dopuni, odluka Vlade RS o blokiranju novog zapošljavanja doktora medicine. BANjALUKA - Da… »