Balkan arhiva vesti 31.05.2016

Invalidnine kasne: Borci traže smenu ministra Savanovića, mogući protesti

Blic 31.05.2016
Zbog invalidnina koje kasne svaki mesec, Boračka organizacija RS ponovo će pokrenuti inicijativu za smenu resornog ministra Milenka Savanovića. Prema najavi Ministarstva rada i boračko invalidske zaštite, invalidnine su trebale biti isplaćene još u… »

Forbs izbacio listu najbogatijih: Kostić najbogatiji u Srbiji i peti u regionu

Kurir 31.05.2016
Srpski biznismen Miodrag Kostić, vlasnik MK grupe, najbogatiji je čovek u Srbiji za 2016. godinu i peti najbogatiji u regionu, prema rang listi objavljenoj u regionalnom izdanju američkog magazina Forbs. Forbsova lista je sastavljena prema podacima iz… »

Makedonija, policija protiv "šarene revolucije"

RTS 31.05.2016
Makedonska policija privela je aktivistu opozicionog SDSM-a i zaplenila gomilu dečijih igračaka i boje u akciji usmerenoj protiv "vandalskih protesta opozicije". Provladina televizija Sitel tvrdi da je "šarenom revolucijom" Makedoniji naneta šteta od… »

Banja Luka: Bijelo platno na spomeniku iz Drugog svjetskog rata

Al Jazeera 31.05.2016
Preko spomenika borcima iz Drugog svjetskog rata aktivisti okačili bijelo platno s imenima ubijene djece u Prijedoru. U Banjoj Luci je Dan bijelih traka obilježila grupa aktivista u centru grada. Nakon što su jedni drugima zavezali bijele trake oko… »

Suze radosnice posle 6 decenija

Večernje novosti 31.05.2016
Maturanti Više realne gimnazije 1951/'52. proslavili jubilej. Na proslavi i profesorka Mileva Tapušković (89). Proredile su se klupe učionice (danas biblioteke) u dvorcu kralja Nikole u Nikšiću, ispod čijeg krova je nekada odzvanjao žagor dece… »

Filmu Denisa Bojića nagrada “Zlatni vitez”

Blic 31.05.2016
Film “Djeca” autora Denisa Bojića proglašen je za najbolji dugometražni dokumentarni film ovogodišnjeg 25. Međunarodnog filmskog festivala “Zlatni vitez”, koji je održan u Sevastopolju. Glavnu nagradu Zlatni vitez, film “Djeca” osvojio… »

Šta je bakir hteo da kaže: Izetbegovićev sms ženi otišao Draganu Čoviću!

Kurir 31.05.2016
SARAJEVO - Kvar koji se desio posle požara u BH Telecomu zadao je mnoge muke bh. građanima, pa čak i Bakiru Izetbegoviću, lideru SDA. Izetegović je hteo da pošalje poruku svojoj ženi Sebiji, međutim ta poruka je greškom završila u inboksu… »

Probudila ih eksplozija: Dinamitom razneo bankomat u Novigradu!

Kurir 31.05.2016
Ranio jutros oko 3 sata snažna eksplozija probudila je stanovnike Novigrada. Nepoznati razbojnik pokušao je najvjerojatnije dinamitom da opljačka bankomat na Trgu Kralja Tomislava u zgradi u kojoj su smešteni i Opština Novigrad i Turistička… »

Umro i drugi optuženi za zločin kod Zvornika: Posle Radivoja Đorđića, preminuo i Cvjetko Popadić

Kurir 31.05.2016
Cvjetko Popadić koji je bio optužen za zločin počinjen u selu Lokanj (opština Zvornik), preminuo je, saopšteno je iz Državnog suda BiH. Postupak u odnosu na Popadića, kako je javljeno iz Suda BiH, obustavljen je 27. maja ove godine zbog njegove… »

"Dan bijelih traka" i sećanje na ubijene civile iz Prijedora

N1 Info 31.05.2016
Inicijativa mladih za ljudska prava i Moja inicijativa pozivali su građane i građanke Srbije da se danas pridruže akciji povodom Dana bijelih traka, u znak sećanja na stradanje civila u Prijedoru tokom rata u Bosni i Hercegovini. U saopštenju… »