Balkan arhiva vesti 31.05.2016

Pobeda građanske inicijative u Banjaluci: Igralište u Boriku spaseno, nova lokacija za gradnju crkve

Blic 31.05.2016
Dečje igralište u banjalučkom naselju Borik biće obnovljeno, a Gradska uprava mora naći novu lokaciju za gradnju pravoslavne crkve, odlučila je danas Skupština Grada Banjaluka. Odbornici su jednoglasno usvojili zahtev Građanske inicijative za… »

Dodik: To je jedan kreten, kriminalac i lažov

Mondo 31.05.2016
Zapad je u vreme Slobodana Miloševića satanizovao Srbiju i uspostavio sistem kažnjavanja, koji će važiti bez obzira na to ko vlada u Srbiji, kaže predsednik Republike Srpske Milorad Dodik. Foto: tanjug/ rade prelic/ nr "U Srbiji može da bude na… »

U Sarajevu najveći mural Dejvida Bouvija na svetu

e-Novine 31.05.2016
Velika čast. U Sarajevu je otkriven najveći mural Dejvida Bouvija na svetu, što je rezultat četveromesečnog rada Team Bowie grupe entuzijasta koji su na ovaj način odali počast preminuloj pop ikoni Na lokaciji kampusa Univerziteta u Sarajevu, mural… »

Četnici i balije: Snimak koji je zapalio internet i pokazao sav besmisao rata! (video)

Pravda 31.05.2016
Snimak susreta vojnika Armije BiH i vojske Republike Srpske koji pokazuje sav besmisao rata, ponovno se širi društvenim mrežama. Protagonisti su se susreli tokom razmene zarobljenika u mestu Kasatići kod Hadžića 25. januara 1993. godine, a iako su… »

Hrvati povlače Nestle hranu za decu

Mondo 31.05.2016
Nestle Adriatic povlači sa tržišta u Hrvatskoj proizvod za dojenčad i malu decu "Žitne pahuljice 8 žitarica s dodatkom kulture Bifidobacterium lactis" od 600 grama, prenosi Poslovni dnevnik. Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock Kontrolom navedenog… »

Huligani napali Mamića, letele baklje i dimne bombe

B92 31.05.2016
Split -- Nekadašnji prvi čovek zagrebačkog Dinama Zdravko Mamić napadnut je ispred Prekršajnog suda u Splitu, prenosi portal Indeks.hr. Kako se navodi, Mamić koji je sada na funkciji savetnika u klubu, u Split je doputovao zbog nastavka suđenja u… »

Nezapamćena poseta: Izložbu Dejmijana Hersta u msurs videlo 25.000 posetilaca

Blic 31.05.2016
Izložba jednog od najpoznatijih umetnika današnjice, Dejmijana Hersta, oborila je rekord posećenosti u Muzeju savremene umetnosti. Postavku „Nova religija“ od 17. marta do 27. maja videlo je više od 25.000 posetilaca. Otvaranjem izložbe u… »

Roditelji ogorčeni: Dan škole u prirodi plaćaju po 100 KM

Blic 31.05.2016
Više od hiljadu banjalučkih osnovaca ove godine će boraviti u školi u prirodi, dok roditeljima i dalje nije jasno zbog čega četiri dana u prirodi plaćaju skoro 400 KM po detetu. Škola u prirodi organizuje se za učenike četvrtih i petih razreda… »

Linta: Politika Bakira Izetbegovića je destruktivna

RTS 31.05.2016
Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta je, reagujući na izjave predsedavajućeg Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića, ocenio da bošnjački član Predsedništva BiH nastavlja da vodi destruktivnu politiku s ciljem da se Srbi proglase… »

Cg: Krivična komandantu SAJ

Večernje novosti 31.05.2016
Crnogorski zaštitnik ljudskih prava Šućko Baković podneo krivičnu prijavu protiv Radosava Lješkovića zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj posle protesta Demokratskog fronta oktobra 2015. PODGORICA - Crnogorski zaštitnik ljudskih prava… »