Balkan arhiva vesti 31.05.2016

Rumunija:Za korpuciju optuženo 77 onkologa Tanjug

Studio B 31.05.2016
Rumunsko tužilaštvo saopštilo je u ponedeljak da su protiv 77 lekara podignute optužnice zbog sumnje da im je jedna farmaceutska kompanija platila put u Indiju, a zauzvrat su tražili da onkolozi preporučuju njihove lekove pacijentima obolelim od… »

Izetbegović: Ako bude dokaza, ponovo tužba protiv Srbije

Sandžak haber 31.05.2016
Predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović je gostujući u Pressingu najavio moguće revidiranje tužbe BiH protiv Srbije u slučaju novih dokaza. On je kazao da su neke njegove izjave stvorile buru oko nove tužbe BiH protiv Srbije. Neću… »

Bolje da je ćutao: Evo kako se hrvatski ministar Kovač obrukao u Izraelu!

Pravda 31.05.2016
Ministar inostranih i evropskih poslova Hrvatske Miro Kovač osramotio se tokom poste Izraelu, kada je članovima Izraelskog veća za spoljne odnose i Svetskog jevrejskog kongresa govorio o odnosima Hrvatske i Izraela. Hrvatska i Izrael uvek su imali vrlo… »

Četnici i balije: Snimak koji je zapalio internet i pokazao sav besmisao rata! (video)

Pravda 31.05.2016
Snimak susreta vojnika Armije BiH i vojske Republike Srpske koji pokazuje sav besmisao rata, ponovno se širi društvenim mrežama. Protagonisti su se susreli tokom razmene zarobljenika u mestu Kasatići kod Hadžića 25. januara 1993. godine, a iako su… »

Milov čas istorije: Od Mojkovca do Dubrovnika

Pravda 31.05.2016
Crnogorski premijer Milo Đukanović izjavio je da ni Mojkovačka bitka 1916, kao ni Dubrovnik 1991. godine, nisu bili u nacionalnom interesu Crne Gore. Kako kaže, iz toga treba izvući nauk i striktno slediti nacionalne interese države. Đukanović je… »

Pančić: Poznavanje prirode i društva i Aleksandra Vučića

Slobodna Evropa 31.05.2016
Premijer tehničke i mandatar buduće vlade Srbije Aleksandar Vučić otišao je u Moskvu, ali neće da nam kaže zašto jer je to bila "privatna poseta"; izaći će nam u susret samo toliko da će reći da razlog nije zdravstvene prirode, kako se… »

Šaškor: Vlada u slobodnom padu

Slobodna Evropa 31.05.2016
Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović povukla je politički odgovoran potez. U trenutku zaoštrene krize hrvatske Vlade, kada predstoji izglasavanje (ne)povjerenja prvom potpredsjedniku Tomislavu Karamarku, a glavni koalicijski partner, Most, se… »

Ebadi: Protiv Islamske države knjigama, ne bombama

Slobodna Evropa 31.05.2016
Islamska država nije teroristička grupa nego je pogrešna ideologija, i ona se ne može iskoreniti bombama, već knjigama, izjavila je u utorak u Prištini dobitnica Nobelove nagrade za mir Širin Ebadi iz Irana. Ona je specijalna gošća pete… »

Tahiri: Nema ZSO bez ukidanja paralelnih struktura

Slobodna Evropa 31.05.2016
Autor: Bekim Bislimi (Priredila Amra Zejneli) Kosovska ministarka za dijalog sa Srbijom Edita Tahiri u intervjuu za Radio Slobodna Evropa (RSE) je navela da neće početi sprovođenje sporazuma o Zajednici opština sa srpskom većinom bez rasformiranja… »

Država nemoćna da otkrije batinaše u policiji

Slobodna Evropa 31.05.2016
Preko sedam mjeseci nakon oktobarskih protesta u Podgorici tužilaštvo i policija još nijesu otkrili koji su pripadnici specijalne antiterorističke jedinice tukli građane po ulicama glavnog grada od kojih je najgore prošao Mijo Martinović koga su… »