Balkan arhiva vesti 21.06.2016

MMF ponovo podigao prognozu rasta BDP-a Srbije na 2,5% Tanjug

Studio B 21.06.2016
Misija Međunarodnog monetarnog fonda predvođena Džejmsom Rufom koja je završila posetu Srbiji, je ponovo povećao prognozu rasta bruto domaćeg proizvoda za 2016. na 2,5 odsto sa prethodno predviđenih 1,8 procenata, i očekuje da će inflacija u ovoj… »

Samo "umobolni" mogu raditi protiv dobrih odnosa Srbije i Hrvatske!

Telegraf 21.06.2016
Teme kao što su zaštita nacionalnih manjina, razgraničenja i sukcesija je nešto čime će se dve države baviti i u budućnosti, jer su susedi. Susret predsednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar Kitarović, i premijera Srbije Aleksandra Vučića… »

Prilika za posao: Slovenija traži radnike, minimalna plata 784 evra

Kurir 21.06.2016
Broj nezaposlenih u Sloveniji je, prema podacima Državnog zavoda za zapošljavanje, u maju ove u odnosu na isti mesec prošle godine smanjen za devet odsto. Krajem maja na evidenciji je bilo prijavljeno 102.000 ljudi koji traže posao, što je tri odsto… »

Policija radi na otkrivanju osobe koja je pretila Kesiću

N1 Info 21.06.2016
Policija je u saradnji sa tužilaštvom preduzela sve mere kako bi utvrdila ko je osoba koja je pretila novinaru Zoranu Kesiću, izjavio je ministar policije Nebojša Stefanović. "Kesića smo zvali istoga dana i kontaktirali smo ga povodom jedne od… »

Janković: U Srbiji najugroženiji obični građani

Slobodna Evropa 21.06.2016
U Srbiji najugroženiji "obični" gradjani, izjavio je danas zaštitnik gradjana Saša Janković u debati o izveštaju Zaštitinika gradjana za 2015. godinu. "Svakome od nas treba pravna sigurnost, saznanje da ćemo kada prikupimo dokumenta za… »

Skandal u BiH: Po povratku sa sirijskog ratišta džihadisti se leče u državnim bolnicama!

Pravda 21.06.2016
Sirijac Abdulah Nakami, koji ima državljanstvo BiH i koji je nastanjen u Travniku, još pre nekoliko meseci vratio se sa sirijskog ratišta, gde je ranjen i odmah je operisan u jednoj javnoj medicinskoj ustanovi u Sarajevu, posle čega ga niko nije… »

Libija: Najmanje 29 mrtvih u eksploziji skladišta oružja

Slobodna Evropa 21.06.2016
Najmanje 29 osoba je poginulo, a nekoliko desetina ranjeno u utorak u eksploziji skladišta oružja u libijskom gradu Garabuliju, saopštili su zvaničnici. Jedan neimenovani pripadnik lokalnih snaga bezbednosti rekao je agenciji Frans pres da su… »

Pet žrtava u prevrtanju autobusa kod Aleksinca

Al Jazeera 21.06.2016
Do nesreće je došlo kada je autobus slovačkih registarskih oznaka sletio s kolovoza na autoputu Niš - Beograd. Pet osoba je poginulo, a 26 povrijeđeno u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u utorak rano ujutro u mjestu Bobovište na autoputu Niš… »

Hercegovina: Sistem zdravstva na izdisaju

Al Jazeera 21.06.2016
Do jula bi se trebalo riješiti upravljanje Zavodom zdravstvenog osiguranja HNK-a, ili će plate medicinskih radnika biti upitne. Prošli su svi rokovi za dogovor Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine i Stranke demokratske akcije o… »

Tači u Briselu: Kosovo ispunilo kriterijume za liberalizaciju viza

Slobodna Evropa 21.06.2016
Predsednika Kosova, Hashima Thaçia, danas je u Briselu dočekao predsednik Evropskog parlamenta, Martin Schulz. „Kosovo je ispunilo kriterijume za liberalizaciju viza i očekuje meritornu odluku Evropske unije za posao koji su uradile državne… »