Balkan arhiva vesti 21.06.2016

Vučić: Vlada će biti formirana za desetak dana, učinićemo sve za opstanak Fijata u Srbiji

Telegraf 21.06.2016
Vučić je rekao da neko mora da objasni ljudima zasto su važne teške mere u određenim segmentima i kako ćemo da sprovedemo stvari u EPS, racionalizaciju i drugačiju sistematizaciju. Mandatar za sastav nove Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je… »

Puhovski: Deklaracija Srbije i Hrvatske - prazan tekst

N1 Info 21.06.2016
Gosti Pressinga Žarko Puhovski i Aleksandar Popov saglasni su da je deklaracija koju su juče potpisali Aleksandar Vučić i Kolinda Grabar Kitarović samo jedan od papira koji nabraja probleme dve zemlje. Puhovski kaže da je to prazan tekst, a Popov… »

Želite posao "preko" grane? Ova zemlja blizu Srbije traži radnike, minimalac 784 evra!

Telegraf 21.06.2016
Krajem maja na evidenciji je bilo prijavljeno 102.000 ljudi koji traže posao, što je tri odsto manje u odnosu na april i čak devet odsto manje nego u maju prošle godine. Broj nezaposlenih u Sloveniji je, prema podacima Državnog zavoda za… »

Policija radi na otkrivanju osobe koja je pretila Kesiću

N1 Info 21.06.2016
Policija je u saradnji sa tužilaštvom preduzela sve mere kako bi utvrdila ko je osoba koja je pretila novinaru Zoranu Kesiću, izjavio je ministar policije Nebojša Stefanović. "Kesića smo zvali istoga dana i kontaktirali smo ga povodom jedne od… »

Janković: U Srbiji najugroženiji obični građani

Slobodna Evropa 21.06.2016
U Srbiji najugroženiji "obični" gradjani, izjavio je danas zaštitnik gradjana Saša Janković u debati o izveštaju Zaštitinika gradjana za 2015. godinu. "Svakome od nas treba pravna sigurnost, saznanje da ćemo kada prikupimo dokumenta za… »

Skandal u BiH: Po povratku sa sirijskog ratišta džihadisti se leče u državnim bolnicama!

Pravda 21.06.2016
Sirijac Abdulah Nakami, koji ima državljanstvo BiH i koji je nastanjen u Travniku, još pre nekoliko meseci vratio se sa sirijskog ratišta, gde je ranjen i odmah je operisan u jednoj javnoj medicinskoj ustanovi u Sarajevu, posle čega ga niko nije… »

Tragedija u libiji: 29 mrtvih u eksploziji u skladištu oružja

Telegraf 21.06.2016
Za sada još nije jasno kako se eksplozija dogodila. Najmanje 29 osoba je danas poginulo u eksploziji skladišta oružja u blizini libijske prestonice, a na desetine su ranjene, saopštili su bezbednosni zvaničnici i lekarske službe. STRAVIČNA… »

Pet žrtava u prevrtanju autobusa kod Aleksinca

Al Jazeera 21.06.2016
Do nesreće je došlo kada je autobus slovačkih registarskih oznaka sletio s kolovoza na autoputu Niš - Beograd. Pet osoba je poginulo, a 26 povrijeđeno u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u utorak rano ujutro u mjestu Bobovište na autoputu Niš… »

Hercegovina: Sistem zdravstva na izdisaju

Al Jazeera 21.06.2016
Do jula bi se trebalo riješiti upravljanje Zavodom zdravstvenog osiguranja HNK-a, ili će plate medicinskih radnika biti upitne. Prošli su svi rokovi za dogovor Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine i Stranke demokratske akcije o… »

Tači u Briselu: Kosovo ispunilo kriterijume za liberalizaciju viza

Slobodna Evropa 21.06.2016
Predsednika Kosova, Hashima Thaçia, danas je u Briselu dočekao predsednik Evropskog parlamenta, Martin Schulz. „Kosovo je ispunilo kriterijume za liberalizaciju viza i očekuje meritornu odluku Evropske unije za posao koji su uradile državne… »