Balkan arhiva vesti 21.06.2016

Sarajevo: Uhapšeni muškarac i žena koji su bacili bombe na Marijin Dvoru

Blic 21.06.2016
Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo uhapsili su danas A.E, rođenu 1981. godine zbog postojanja osnova sumnje da je u ponedjeljak aktivirala eksplozivnu napravu ispred ugostiteljskog objekta "Fashion" u Sarajevu. Ubrzo nakon hapšenja A.E. je priznala da je… »

Ukinute neisplative autobuske linije u Bijeljini

Blic 21.06.2016
Prevoznici u gradskom i prigradskom saobraćaju u Bijeljini ukinuli su većinu linija, a broj polazaka za one koje ostaju značajno su smanjili. Zbog neisplativosti održavanja autobuskih linija tokom školskog raspusta, od 12 gradskih i prigradskih… »

Pronašao tartuf: Aširu iz Gračanice se već drugi put posrećilo

Blic 21.06.2016
Pedesetogodišnji Ašir Prnjavorac, iz gračaničkog naselja Lohinja Gornja, nedavno je u šumama ovog kraja prošao skupocjenu pečurku tartuf. - Pre nekoliko dana, drugi put u tri godine, pronašao sam retku, a skupu pečurku tartuf. To se desilo tako… »

Trebinje: Brzom intervencijom vatrogasaca lokalizovan veliki požar

Blic 21.06.2016
Vatrgosne jednica Trebinje uspela je oko 16.30 da lokalizuje veliki požar koji je zahvatio napušteni voćnjak preduzeća "Agrofin" kod Trebinja, javlja novinar "EuroBlica" sa lista mesta. Vatrogasne ekipe su brzom intervencijom sprečile da vatra pređe… »

Bach: Na Olimpijskim igrama samo 'čisti' atletičari

Slobodna Evropa 21.06.2016
Predsjednik Međunarodnog Olimpijskog komiteta (IOC) Thomas Bach rekao je danas da ruski i kenijski atletičari, koji nisu umiješani u doping skandal, i koji su "čisti" mogu sudjelovati na Igrama u Riu. Bach je poslije sastanka Izvršnog komiteta MOK-a… »

Cameron: Izlazak iz EU je veliki rizik

Slobodna Evropa 21.06.2016
Britanski premijer David Cameron obratio se danas starijim Britancima koji razmatraju glasanje za izlazak iz Evropske unije rekavši im da razmisle o nadi i snovima njihove djece i unučića prilikom donošenja odluke. Cameron je dva dana uoči… »

Zvizdić: Nesuglasice u drugi plan, put BiH ka EU prioritet

Blic 21.06.2016
Denis Zvizić, predsedavajući Saveta ministara BiH kazao je pred BiH nekoliko ključnih sedmica, i da se mora pokazati maksimalna ozbiljnost i odgovornost prema preduzetim obavezama u evroatlantskim integracijama. - Lideri parlamentarnih partija koje su… »

Baljvine: Mesto u BiH gde Bošnjaci i Srbi nisu nikada ratovali

Blic 21.06.2016
U Baljvinama, selu između Jajca i Mrkonjić Grada u BiH, iako zvuči neverovatno, Bošnjaci i Srbi nisu nikada ratovali, ni u poslednjem, ni u Drugom svetskom ratu. Nikada se nisu ni sporili na sudu, niti je zabeležen bilo kakav incident među njima… »

Fakultet za crnogorski jezik: Počinje upis, ima mesta samo za 40 studenata!

Telegraf 21.06.2016
U junskom upisnom roku će biti upisano 25 budžetskih i 15 samofinansirajućih studenata, a pravo na prijavu imaju svi kandidati sa završenom četvorodišnjom srednjom školom. Fakultet za crnogorski jezik i književnost nalazi se na Cetinju i danas je… »

Josipović: Hrvatska predsjednica si popravlja imidž

Slobodna Evropa 21.06.2016
Susret i razgovori hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović i srbijanskog mandatara za sastav nove vlade Aleksandra Vučića u ponedjeljak naišao je na pozitivan odjek u hrvatskoj javnosti. Njezini prethodnici na toj funkciji kažu kako hrvatska… »