Balkan arhiva vesti 21.06.2016

BiH: Uhapšena šestorica zbog ratnog zločina

Slobodna Evropa 21.06.2016
Pripadnici SIPA-e su na području Novog Grada (nekadašnji Bosanski Novi) uhapsili šest osoba koje se sumnjiče za ratni zločin. Oni su osumnjičeni da su tokom juna 1992. godine, u okviru širokog i sistematičnog napada vojske i policije RS i… »

Šerbedžija: Živimo u vremenu bez pobjednika

Slobodna Evropa 21.06.2016
Trideset godina od kada je glumio glavne uloge na prvom Gradu teataru, Rade Šerbedžija je koprodukcijom svog kazališta Ulysses i sarajevskog MESS-a otvorio jubilarni budvanski festival predstavom “Antigona 2000 godina kasnije”. Antički komadi su… »

Požrtvovanost: Policajci spasili muškarca iz reke Lim kod Rudog

Blic 21.06.2016
Načelnik Centra javne bezbednosti Istočno Sarajevo Srpko Kosorić pohvalio je komandira Policijske stanice Rudo Bojana Medovića i policijskog službenika Branka Kovačevića za angažman i nesebičnu požrtvovanost, te visok stepen profesionalnosti i… »

Fijakeri vratili Banjalučane u prošlost

Blic 21.06.2016
Pored četvorotočkaša, čije mašine pokreće stotine "konja", danas su ulicama Banjaluke prolazili fijakeri. Kao i ranije, „Tržnica“ je organizovala tradicionalnu manifestaciju „Dan za hvala“ u sklopu koje se obeležava Krsna slava društva… »

Pazite kada dižete novac sa bankomata: Pronađen "skimer" koji skida podatke sa kartica!

Telegraf 21.06.2016
"Skimer" se koristi da se neovlašćeno dođe do podataka kartica kojim se podiže novac. Policija u Bijeljini je sa bankomata konfiskovala “skimer”, koji služi za skidanje podataka s magnetne trake kartice. SPEKTAKULARNA PLJAČKA VEKA: Za 3 sata… »

"Okrutna prevara za debele pare": Kako su se Austrijanci narugali bosanskim piramidama

Blic 21.06.2016
Austrijski list "Der Standard" objavio je danas tekst pod naslovom "Lažne piramide za pravi novac" koje govore o piramidama u Visokom i dr Semiru Osmanagiću, istraživaču, arheologu i profesoru koji se nalazi na čelu Fondacije "Arheološki park… »

Rudo: Gastarbajter pa čobanin

Večernje novosti 21.06.2016
Mića Kuzmanovića (68), sa Vranja kod Rudog, život nije štedeo: bio je čobanin, pa konobar, taksista i građevinski radnik u Diseldorfu, a sada se ponovo vratio u Vranju i postao rančer. RUDO - Nakon putešestvija po bivšoj Jugoslaviji, gde je… »

U: završnoj fazi izrada plana restrukturisanja "Kosmosa"

Blic 21.06.2016
Da bi započeo postupak restrukturisanja "Kosmosa" iz Banjaluke potrebno je da Uprava ovog preduzeća prethodno izradi plan finansijskog i operativnog restrukturisanja, a njegova izrada je u završnoj fazi, saopšteno je iz Ministarstva industrije… »

Deklaracija Srbije i Hrvatske: Pomak ili simbolika?

Sandžak haber 21.06.2016
Iz Beograda i Zagreba stižu i reakcije na susret zvaničnika dve zemlje. Iako je povod za susret podelio mišljenja, u obe države pozdravljaju “otopljavanje” odnosa. Ipak, očekivanja su da se u rešavanje otvorenih pitanja zaista i krene, kako… »

Bura zbog murala mrtvom đaku

Večernje novosti 21.06.2016
Posle smrti maturanta iz Prnjavora posvađali se učenici i direktorka Gimnazije. Naređeno da se sa grafita izbrišu Emirove godine rođenja i smrti. ZNALO se da će 18-godišnji Emir Jugo iz Prnjavora, koga je srce izdalo u noći pred matursko veče, ne… »