Svet arhiva vesti 19.08.2016

Nemci neće da plate odštetu Grcima!

Večernje novosti 19.08.2016
Nemačka vlada odbacila najnoviji zahtev Grčke za naplatu ratne odštete zbog nacističke okupacije u Drugom svetskom ratu. BERLIN - Nemačka vlada odbacila je danas najnoviji zahtev Grčke za naplatu ratne odštete zbog nacističke okupacije u Drugom… »

Orban: Predstoji cunami referenduma

Blic 19.08.2016
Mađarski premijer Viktor Orban rekao je da će još najmanje tri evropske države - Češka, Poljska i Slovačka - pratiti primjer Budimpešte u nastojanju da odbaci kvote za obavezan prijem migranata. - Ukoliko referendum u Mađarskoj u oktobru bude… »

Rahoj potpisao dogovor o formiranju vlade

Blic 19.08.2016
Premijer Španije Marijano Rahoj potpisao je danas dogovor o formiranju nove vlade sa liderom opozicione partije Sjudadanos (Građani) Albertom Riverom. Rahoj je juče prihvatio paket od šest uslova kojima je Sjudadanos uslovljavao pregovore, među njima… »

Marihuana prvi put deo državnog sajma u SAD

B92 19.08.2016
Salem -- Desetak biljaka marihuane biće prikazano na Državnom sajmu Oregona sledećeg petka, što će biti prvi takav događaj u SAD. To predstavljanje mladih biljaka približiće uzgoj marihuane klasičnoj poljoprivredi, za manje od godinu dana od kada… »

Grčka obalska straža spasila nekoliko desetina migranata

Večernje novosti 19.08.2016
Grčka obalska straža je spasila nekoliko desetina migranata nakon što se njihov čamac nasukao na pusto ostrvo u blizini jugozapadne obale. Grčka obalska straža je spasila nekoliko desetina migranata nakon što se njihov čamac nasukao na pusto… »

Orban ponovo provocira EU, ide kod Erdogana

B92 19.08.2016
Budimpešta -- Ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto posetiće u utorak Ankaru, u pripremama za posetu premijera Viktora Orbana Turskoj. Sijarto će biti prvi visoki evropski zvaničnik koji će posetiti Tursku posle pokušaja puča u toj… »

Izlazi li Turska iz NATO-a?

Vesti online 19.08.2016
SAD su počele da premeštaju nuklearno oružje iz Turske u Rumuniju zbog pogoršanja odnosa između Vašingtona i Ankare. Prema različitim podacima, od 20 do 50 jedinica taktičkog nuklearnog oružja SAD prebacuju iz Indžirlika u bazu Deveselu… »

Rusija odbacuje optužbe za napade u kojima je povređen dečak iz Sirije

Blic 19.08.2016
Rusko Ministarstvo odbrane odbacilo je danas odgovornost za napad na pregrađe Alepa u kojem je povređen dečak čije su fotografije uznemirile javnost. Fotografija na kojoj Omran Dakneš mirmo sedi u kolima hitne pomoći obliven krvlju i prašinom i… »

Plastični kalašnjikov kao suvenir sa moskovskog aerodroma

B92 19.08.2016
Prozivođač puške AK-47 najavio je da će se na moskovskom aerodromu kao suveniri prodavati plastične ruske puške tipa "kalašnjikov". Grupa Kalašnjikov najavila je ove nedelje otvaranje, na aerodromu Šeremetjevo, prve prodavnice suvenira na temu… »

Predsednička kampanja u SAD na meti ruskih hakera?

RTS 19.08.2016
Kompjuterski sistem Donalda Trampa, Republikanske partije kao i kompjuterska mreža Demokratske partije, našle su se na meti napada hakera. Najmanje jednom članu Trampovog osoblja je hakovan imejl nakon čega su sa njegove adrese poslate zlonamerne… »