Svet arhiva vesti 19.08.2016

Kijev: Otkriveni ruski špijunski sistemi

Blic 19.08.2016
Pogranična služba Ukrajine izjavila je da je otkrila tri ruska špijunska kompleksa, nedaleko od granice dve zemlje. "Oni su raspoređeni nasuprot pograničnih jedinica u Harkovskoj oblasti, oko 2,5 kilometara od granice. Ukupno su otkrivena tri takva… »

Holandski desničar: Želimo Negzit i da se Rusiji ukinu sankcije

Kurir 19.08.2016
Lider holandske desničarske Partije za slobodu Gert Vilders predložio je da se u Holandiji sprovede referendum o izlasku zemlje iz Evropske unije, po uzoru na "Bregzit" u Velikoj Britaniji. Vilders smatra da nakon toga Holandija može da poboljša… »

Šef turske diplomatije u iznendadnoj poseti Teheranu

Blic 19.08.2016
Šef turske diplomatije Mevlut Čavušoglu, čija zemlja podržava sirijske pobunjenike, boravio je u iznenadnoj poseti Iranu, čije vlasti podržavaju sirijskog predsednika Bašara el Asada, saopšteno je danas u Teheranu. Čavošoglu je u četvrtak… »

STO: Ruski embargo na svinjsko meso iz EU nije u skladu sa pravilima

Novi magazin 19.08.2016
Panel Svetske trgovinske organizacija (STO) ocenio je danas da ruski embargo na svinjsko meso iz Evrope, na snazi od 2014, nije u skladu sa pravilima međunarodne trgovine. Moskva je u januaru uvela embargo na uvoz evropskog svinjskog mesa posle… »

Turska uzvraća udarac "reklamom": Švedska zemlja silovanja

B92 19.08.2016
Istanbul -- Na međunarodnom aerodromu u Istanbulu postavljen je reklamni baner na kojem se navodi da je "Švedska zemlja silovanja". Naner je postavljen kao odogovor na kritike Švedske o turskom zakonu o seksualnom zlostavljanju dece koji je izazvao… »

Jevrejin napadnut nožem u Francuskoj

RTV 19.08.2016
PARIZ - Muškarac koji ima psihičke probleme napao je danas nožem jednog Jevrejina u Strazburu na istoku Francuske, saopštila je francuska policija. Jedan policijski zvaničnik iz Strazbura, koji je zatražio da ne bude imenovan, rekao je da je… »

Okončana uzbuna u studentskom kampusu u SAD

B92 19.08.2016
Vašington -- Univerzitet u Indijani obavestio je studente da više nema opasnosti u kampusu u Blumingtonu i da mogu da se vrate normalnim aktivnostima, ali da budu oprezni. Uprava fakulteta upozorila je ranije danas studente da se u blizini njihovog… »

Hilari Klinton sa šefovima policije: Težak i važan posao je pred nama

Blic 19.08.2016
Kandidat demokrata na predsedničkim izborima u SAD Hilari Klinton razgovarala je u Njujorku sa šefovima policijskih odseka o bezbednosnim izazovima s kojima se policija suočava u gradovima širom zemlje. Brojni nedavni incidenti istakli su zategnute… »

De Mistura spreman na saradnju s Rusijom oko primirja

B92 19.08.2016
Ženeva -- Specijalni izaslanik UN za Siriju Stafan de Mistura rekao je da će sarađivati s Rusijom na razradi detalja o planiranom humanitarnom primirju od 48 sati u Alepu. Ranije je ruska vojska saopštila da je spremna da podrži poziv Ujedinjenih… »

Obamina administracija odustaje od privatnih zatvora

B92 19.08.2016
Vašington -- Ministarstvo pravde SAD najavilo je da će postepeno prekinuti saradnju s privatnim zatvorima. Kao razlog prekida saradnje navedenoje da je nedavna provera pokazala da u njima ima više problema s bezbednošću, nego u državnim zatvorima… »