Svet arhiva vesti 19.08.2016

Snažan potres na jugu Atlantika

Blic 19.08.2016
Nemački Istraživački centar za geonauke (GFZ) saopštio je danas da je zemljotres jačine 7,32 stepena Rihterove skale potresao oblast u južnom delu Atlantika. U saopštenju GFZ, čije je sedište u Potsdamu, navodi se da je potres bio u regionu… »

Britanska policija pokušava da reši misteriju tri stopala

B92 19.08.2016
London -- Tri ljudska stopala nađena su na jugozapadu Engleske za šest meseci, a britanska policija istražuje kako su tu dospela i čija su bila. Tri stopla su nađena od februara do avgusta ove godine u Batu, turističkom gradu na jugozapadu Engleske… »

Njemačka i Turska odlično sarađuju na polju terorizma

Al Jazeera 19.08.2016
Njemački ministar unutrašnjih poslova Thomas de Maiziere kaže da je saradnja s turskim kolegama, bezbjednosnim službama, policijom i kolegama odlična. Njemački ministar unutrašnjih poslova Thomas de Maiziere pohvalio je Tursku na "odličnoj… »

DoeV: Kazniti isticanje ustaških simbola u Blajburgu

Blic 18.08.2016
Dokumentacioni arhiv austrijskog otpora (DoeV), institucija koja se bori protiv veličanja Trećeg rajha, kao i udruženja pripadnika pokreta otpora i žrtava nacističkog režima, zatražili su da se zabrani i kazni isticanje ustaških simbola u… »

Medvedev potpisao ukaz o osnivanju kockarske zone u Sočiju

Dnevnik 19.08.2016
MOSKVA: Ruski premijer Dmitrij Medvedev je potpisao ukaz o. osnivanju kockarske zone "Krasnaja Poljana" u Sočiju. Kockarska zona će se prostirati na površini od 165.000 kvadratnih metara, na kojoj su ranije izgrađeni objekti za održavanje Zimskih… »

Na pomolu novi sukob grka i turske: Grčka hoće da pruži azil odbeglim pučistima

Kurir 19.08.2016
Grčke vlasti počele su danas da razmatraju zahtev za azil osam turskih podoficira i oficira koji su prebegli helikopterom u Grčku nekoliko sati posle neuspelog puča u Turskoj 15. jula. Grčki advokat po službenoj dužnosti Stavrula Tomara izjavila je… »

Čega se pametan, stidi Maduro se ponosi: Erdogan je dete u odnosu na ono što bih ja uradio pučistima

Kurir 19.08.2016
Predsednik Venecuele Nikolas Maduro izjavio je danas da bi čistke, koje sprovodi turski predsednik Redžep Tajip Erdogan nakon propalog pokušaja vojnog puča u toj zemlji, izgledale kao "dečija igra" u odnosu na akcije, koje bi on preduzeo kada bi… »

Nožem napao rabina u Strazburu uzvikujući "Alahu ekber"

Radio 021 19.08.2016
Muškarac starosti između 30 i 40 godina jutrs je nožem napao rabina u Strazburu u Francuskoj, uzvikujući "Alahu ekber". Prema prvim informacijama, rabin ima lakše povrede. Napadač je odmah uhapšen. Lokalni list "Žurnal de dimanš" objavio je da… »

Upozorenje: Suočeni smo sa podmuklim trećim svetskim ratom!

Vesti online 19.08.2016
Bivši austrijski vicekancelar Erhard Busek izjavio je da je svet suočen sa podmuklim trećim svetskim ratom, apelujući na političare da konačno spoznaju stanje. On je, u izlaganju na otvaranju izložbe "Lili Marlen - šlager piše istoriju", u dvorcu… »

U Turskoj privode i bankarske inspektore

Vesti online 19.08.2016
Turske vlasti privele su 29 inspektora iz bankarske regulatorne agencije BDDK zbog "neregularnih inspekcija", javila je stanica Si-En-En Turk. Turske vlasti privele su oko 40.000 ljudi tokom istrage poslije pokušaja vojnog udara 15. jula. Oko polovine… »