Izvor: RTS arhiva vesti 28.11.2016

Britanska policija dobila Asanžov DNK za istragu

RTS 28.11.2016
Od osnivača "Vikiliksa" Džulijana Asanža britanska policija je uzela DNK uzorak koji bi trebalo da pomogne švedskom tužilaštvu u istrazi koja se protiv njega vodi za silovanje, saopštili su zvaničnici, a prenosi AFP. Zvaničnici su uzeli uzorak od… »

Merkelovoj zahvalnost, suze radosnice, ali i poziv na ostavku

RTS 28.11.2016
Nemačka kancelarka Angela Merkel naišla je na dve oprečne reakcije na svoju imigracionu politiku – zahvalnost uz suze radosnice od jednog avganistanskog dečaka, ali i poziv od jednog člana svoje partije da podnese ostavku. Na regionalnoj… »

Selektor Brazila: Dajte Nemačku, Španiju, Italiju

RTS 28.11.2016
Selektor fudbalske reprezentacije Brazila Tite izazvao je na megdan najbolje evropske ekipe, uključujući i svetske šampione, selekciju Nemačke. Brazil je pređvođen novim selektorom "rasturio" južnoameričke kvalifikacije za Svetsko prvenstvo - Tite… »

Kubanci potpisuju zakletvu Fidelu Kastru

RTS 28.11.2016
Revolucija znači jedinstvo, to je nezavisnost, borba za naše snove i pravdu za Kubu i za svet, navodi se u zakletvi koju su pozvani da potpišu svi Kubanci. Kubanci širom ostrva pozvani su da potpišu zakletvu kojom se obavezuju da će nastaviti ideal… »

Las Palmas slavio protiv Bilbaa

RTS 28.11.2016
Fudbaleri Las Palmasa pobedili su na svom terenu Atletik Bilbao sa 3:1 u poslednjoj utakmici 13. kola španske Primere. Las Palmas je, posle pete pobede u šampionatu, deseti na tabeli sa 19 bodova, dok je Bilbao na osmom mestu sa bodom više. Kevin Prins… »

Zoran Gajić za RTS: Vanji Grbiću su vrata uvek otvorena

RTS 28.11.2016
Novi predsednik odbojkaškog saveza Srbije Zoran Gajić bio je gost u Dnevniku RTS-a i govorio o planovima za rad u srpskoj odbojci. "Pre svega su planovi da se nastavi dalje učešće naših nacionalnih selekcija na svim takmičenjima i da zadržimo što… »

Trener Krotonea u naletu besa polomio ruku

RTS 28.11.2016
Trener fudbalera italijanskog kluba Krotone Davide Nikola slomio je ruku u naletu besa nakon remija njegove ekipe sa Sampdorijom, preneli su italijanski mediji. Krotone i Sampdorija odigrali su u nedelju 1:1, a Nikola je bio besan nakon utakmice pošto je… »

Oprezno sa mineralnim đubrivima

RTS 28.11.2016
Potrebno je pravilno odrediti količinu, vrstu đubriva i vreme njegove primene ‒ u skladu sa biljnom vrstom koja se gaji, ali i na osnovu ispitivanja plodnosti zemljišta. Prekomerna upotreba mineralnih đubriva loše utiče na prinos i kvalitet… »

Dva trenera, ratnik i folirant

RTS 28.11.2016
Dva trenera, dve različite reakcije. Trener Tuluza Paskal Dupra pogođen je papirnim avionom, njegova reakcija usledila je nekoliko trenutaka kasnije, a izgledala je kao blaži potres mozga. S druge strane trenera hokejaša Vašingtona Berija Troca… »

Starost u plasteniku i limenoj garaži

RTS 28.11.2016
U opštini Kosovska Kamenica živi oko 2.000 Srba. U samom gradu više stotina. Među njima je i Snežana Mladenović, koja igrom sudbine, staračke dane preživljava u plasteniku i limenoj garaži. Ostala je bez supruga, pre rata. Deca su otišla… »