Izvor: RTS arhiva vesti 28.11.2016

Moskva: Sirijska vojska zauzela skoro polovinu Alepa

RTS 28.11.2016
Prorežimske snage su zauzele ključni deo istočnog Alepa, područje pod kontrolom pobunjenika, javile su državna televizija i sirijska nevladina Opservatorija za ljudska prava. Sirijska vojska je od pobunjenika povratila četvrti Sahur, Hajdarije i… »

Podrška Evropske investicione banke reformama u Srbiji

RTS 28.11.2016
Potpredsednik Evropske investicione banke Dario Skanapijeko je pohvalio izuzetno dobre rezultate ekonomske politike Vlade Srbije. Potpisan ugovor „za unapređenje objekata pravosudnih organa između Republike Srbije i EIB u iznosu od 26 miliona evra… »

Otpušteni akademici u Kremlju, FSB-u, ministarstvima

RTS 28.11.2016
Ruski predsednik Vladimir Putin razrešio je dužnosti jedan broj činovnika predsedničke administracije, Federalne službe bezbednosti, Ministarstva odbrane i MUP-a, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov. Svi su oni akademici, ili dopisni članovi… »

Svedočenje istoričara u postupku za rehabilitaciju Nedića

RTS 28.11.2016
Pred Višim sudom u Beogradu saslušanjem istoričara Dragana Aleksića nastavljen je proces za rehabilitaciju Milana Nedića. Na današnjem ročištu rečeno je i da Viši sud u Beogradu još nije doneo odluku o zahtevu Saveza jevrejskih opština Srbije… »

Utvrđena lista kandidata za REM

RTS 28.11.2016
Skupštinski Odbor za kulturu i informisanje utvrdio je listu kandidata za članove Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) koje su predložili univerziteti akreditovani u Srbiji i udruženja čiji su ciljevi ostvarivanje slobode izražavanja… »

Skot: Srbija nije obavezna da bude članica NATO

RTS 28.11.2016
Ambasador SAD u Beogradu Kajl Skot kaže da NATO nikada nije vršila pritisak ni na jednu zemlju da postane član te alijanse. NATO poštuje stav Srbije i to niko ne dovodi u pitanje, rekao je Skot. Kada se govori o odnosima Srbije i NATO-a treba prvo da… »

Vremenska prognoza – 29. novembar

RTS 28.11.2016
Na severu sunčano, u ostalim krajevima pretežno oblačno ponegde sa slabim snegom. Od sredine dana postepeno razvedravanje. U Vojvodini, istočnoj Srbiji i na planinama vetrovito. Najviša dnevna temperatura od 0 do 5 stepeni.… »

Tramp: Poništiću američki dogovor sa Kubom

RTS 28.11.2016
Ako Havana ne bude učinila ustupke po pitanju ljudskih prava, poništiću dogovor SAD sa Kubom, zapretio je novoizabrani američki predsednik Donald Tramp. Bela kuća brani politiku otvaranja prema Kubi. "Ako Kuba nije voljna da napravi bolji sporazum za… »

Vujović: Cilj smanjenje sive ekonomije na 15 odsto

RTS 28.11.2016
Ministar finansija Srbije Dušan Vujović rekao je da Ministarstvo finansija priprema reformu Poreske uprave i Carine i da će se raditi na suzbijanju sive ekonomije. "Planiramo da sivu ekonomiju sa 30, 40 odsto koliko se (njen udeo u ekonomiji)… »

Majka otete dece uputila protestno pismo Vučiću

RTS 28.11.2016
Predsedniku Vlade Srbije Aleksandru Vučiću uručeno je protestno pismo Slavice Burmazović, majke troje dece kojoj je suprug oteo decu i odveo ih u Tursku. Burmazovićeva je protestvovala ispred Vlade Srbije. Protestu su se, kao podrška pridružile… »