Izvor: RTS arhiva vesti 28.11.2016

Nedimović: Od zakupa zemljišta 27 miliona evra više

RTS 28.11.2016
Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović izjavio je da će Republika Srbija u 2016. godini po osnovu davanja u zakup poljoprivrednog zemljišta inkasirati 27 miliona evra više nego prošle godine. Prema njegovim rečima, ta… »

Uhapšena četvorica Srba u Leposaviću, zaplenjeno oružje

RTS 28.11.2016
Posle sinoćnje tuče i pucnjave, kosovska policija uhapsila je u Leposaviću četiri osobe i konfiskovala ručni raketni bacač - zolju, dve automatske puške i dva pištolja. Regionalni šef operative Kosovske policije Željko Bojić rekao je za Tanjug… »

Dijalog u Briselu, Priština ne želi da razgovara o ZSO

RTS 28.11.2016
U Briselu su nastavljeni razgovori Beograda i Prištine o primeni sporazuma o pravosuđu, slobodi kretanja i telekomunikacijama. Delegacija Beograda koju predvodi direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić najavila je da će pokrenuti i pitanje ZSO, ali… »

Holandija i Belgija razmenile deo teritorija

RTS 28.11.2016
Uz prisustvo članova svojih kraljevskih porodica, Holandija i Belgija su potpisale sporazum o razmeni dela teritorije, navodi AP. Dve susedne zemlje su jedna drugoj prepisale male parcele koje su im bile smetnja u praktičnom smislu. Belgija je odustala… »

Četvoro uhapšenih zbog otmice u Kumodraškoj

RTS 28.11.2016
Policija je uhapsila četiri osobe u Beogradu zbog sumnje da su muškarca (32) na silu uvukli u automobil i odvezli ga u nepoznatom pravcu, saopštio je MUP. Kako se navodi, policija je u Ulici Tošin bunar u jednoj perionici uhapsila dve ženske osobe… »

Vojni sindikat podneo krivičnu prijavu protiv Dikovića

RTS 28.11.2016
Vojni sindikat Srbije uputio je krivičnu prijavu protiv generala Ljubiše Dikovića "zbog aktivnog ometanja protesta Vojnog sindikata Srbije". Krivične prijave su podnete i protiv brigadnog generala Stojana Konjikovca i pukovnika Rajka Milovanovića, a… »

Detonirana bomba u blizini ambasade SAD u Manili

RTS 28.11.2016
Policija je detonirala improvizovanu bombu postavljenu u blizini ambasade SAD u Manili na Filipinima, a šef policije Ronald de la Rosa je rekao da je to bio pokušaj terorizma. Šef policije je na konferenciji za novinare naveo da iza incidenta verovatno… »

Redovna smena srpskih mirovnjaka u Libanu

RTS 28.11.2016
Na niškom aerodromu "Konstantin Veliki" izvršena je smena pripadnika Kopnene vojske, koji učestvuju u multnacionalnoj operaciji Ujedinjenih nacija UNIFIL u Libanu. Pripadnici Četvrte brigade Kopnene vojske, koji su prethodnih šest meseci izvršavali… »

BiH, određen pritvor Azri Bašić

RTS 28.11.2016
Sud Bosne i Hercegovine odredio je pritvor Azri Bašić, osumnjičenoj za ratne zločine nad civilima srpske nacionalnosti na području Dervente 1992. godine. Kako je saopšteno, pritvor koji je tražilo tužilaštvo može trajati do 22. decembra ili do… »

Uhapšen zbog sumnje da je ubio suprugu

RTS 28.11.2016
Policija u Beogradu je uhapsila D. Lj. (1956) iz Leskovca zbog sumnje da je izvršio teško ubistvo. Sumnja se da je D. Lj. nevenčanoj supruzi zadao više udaraca čvrstim predmetom u predelu glave i tela, posle čega je ona preminula od zadobijenih… »