Izvor: RTS arhiva vesti 28.11.2016

Ruski ambasador u Zagrebu zabrinut za odnose sa Hrvatskom

RTS 28.11.2016
Nije normalno da Hrvatska duže od godinu dana nema ambasadora u Moskvi, primetio je ambasador Rusije u Zagrebu Anvar Azimov i izrazio je veliku zabrinutost za budućnost hrvatsko-ruskih odnosa. Azimov je rekao da je hrvatsko-ruski privredni forum, koji… »

DRI: Sporno 63 odsto potraživanja Direkcije za robne rezerve

RTS 28.11.2016
Sporna potraživanja Direkcije za robne rezerve procenjena su na 10,92 milijarde dinara, što je oko 63 odsto njenih ukupnih potraživanja, pokazao je izveštaj Državne revizorske institucije. U izveštaju Džavne revizorske institucije o finasijskim… »

Kod Zvornika ubijen muškarac, uhapšena supruga

RTS 28.11.2016
Policija je kod Zvornika uhapsila 72-godišnju ženu zbog sumnje da je ubila svog dve godine mlađeg muža. U policiji je potvrđeno da je R. J. ubila supruga N. J, čije je telo nađeno u pomoćnom objektu u selu Malešiću, kod Zvornika. Žena je… »

Mihajlova: Ekonomska stabilnost važna za investitore

RTS 28.11.2016
Predsednica Saveta stranih investitora Jana Mihajlova za RTS kaže da je potrebno da Srbija nastavi sa reformama kako bi postala privlačnija za investitore. Jana Mihajlova je rekla da je Bela knjiga – spisak konkretnih predloga za unapređenje poslovne… »

Tajni plan u slučaju da Erdogan pusti izbeglice?

RTS 28.11.2016
Evropske zemlje skovale su tajni plan kako da ograde severni deo kontinenta u slučaju da Turska pretoči u stvarnost pretnju da će otvoriti kapije za milione izbeglica, piše britanski "Ekspres". Države centralne Evrope i Balkana su u najvišem stepenu… »

Knežević: Privatizacija gotova do kraja mandata vlade

RTS 28.11.2016
Ministar privrede Goran Knežević izjavio je da se očekuje da proces privatizacije u Srbiji, koji obuhvata i 11 velikih strateških preduzeća, bude završen do kraja mandata ove vlade. Knežević je najavio i da će do sredine decembra vlada usvojiti… »

Cerar: Slovenija može biti most između SAD i Rusije

RTS 28.11.2016
Premijer Slovenije Miro Cerar izjavio je da bi ta zemlja, u kojoj je rođena i odrasla buduća prva dama SAD Melanija Tramp, mogla da postane most između dve supersile - SAD i Rusije kada Melanijin suprug Donald Tramp preuzme dužnost američkog… »

Putin ne ide na Kastrovu sahranu

RTS 28.11.2016
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da Vladimir Putin ne planira da prisustvuje sahrani dugogodišnjeg kubanskog lidera Fidela Kastra. "Putin je veoma zauzet pripremajući se za redovno godišnje obraćanje naciji, planirano za 1. decembar", rekao… »

Euraktiv: Francuska ima najviše proruskih poslanika u EP

RTS 28.11.2016
Francuska ima najviše proruski orijentisanih poslanika u Evropskom parlamentu, dok Nemačka, Belgija i Holandija imaju najviše antiruskih, pokazala je mapa napravljena na osnovu glasanja poslanika EP o rezoluciji o suprotstavljanju antievropskoj… »

Zaštitnik prava deteta od sledeće godine i u Srbiji

RTS 28.11.2016
Zabrinjava podatak da se čak 98 odsto nasilja nad decom dogodi u biološkoj porodici, ali i da je vršnjačko nasilje u porastu. Iako se u Srbiji različite institucije bave pravima dece, Vlada je predložila nacrt zakona o uspostavljanju dečjeg… »