Izvor: RTS arhiva vesti 28.11.2016

Rusija do sada uništila više od 96 odsto hemijskog oružja

RTS 28.11.2016
Zamenik ruskog ministra industrije i trgovine Georgij Kalamanov izjavio je da je Rusija do sada uništila 96.2 odsto arsenala hemijskog oružja. Kalamanov je na konferenciji zemalja potpisnica Konvencije o hemijskom oružju u Hagu rekao da je Rusija… »

Priča o Milutinu i pećini Samar ponovo putuje svetom

RTS 28.11.2016
Posle više decenija skoro potpunog zaborava, pećina Samar kraj svrljiškog sela Kopajkošara je proteklih godina ponovo „oživela“ i iz dana u dan je posećuje sve veći broj ljudi, uglavnom planinara i zaljubljenika u prirodu. Samar je sedamdesetih… »

Izrael kupuje 17 borbenih aviona tipa F-35

RTS 28.11.2016
Vlasti u Izraelu su najavile da će proširiti svoju flotu aviona nove generacije tipa F-35, što je, kako se veruje, potez koji će doprineti da se održi vojna prednost nad susedima u regionu Bliskog istoka u narednim godinama. Kabinet izraelskog… »

Bela kuća: Izborni rezultati su izraz volje naroda

RTS 28.11.2016
Iz Bele kuće poručeno je da nema dokaza o izbornoj krađi širih razmera na predsedničkim izborima 8. novembra. Novoizabrani predsednik Donald Tramp objavio je proteklog vikenda tvit u kojem je tvrdio da su postojali milioni nelegalnih glasova i krađe… »

SAD, džamije dobile preteća pisma

RTS 28.11.2016
Četiri džamije u Americi - tri u Kaliforniji i jedna u Džordžiji - dobile su pisma u kojima se preti da će novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp muslimanima učiniti isto što i Hitler Jevrejima, saopštio je Savet za američko-islamske odnose… »

Sloboda medija u Srbiji tokom pristupnog procesa

RTS 28.11.2016
Srbija mora da primeni zakone koje je usvojila iz oblasti slobode izražavanja i medija, jer u tom delu zaostaje, za razliku od drugih oblasti bitnih za pristupni proces, ocenjeno je u Beču na skupu pod nazivom "Sloboda izražavanja u regionu Dunava i… »

Dojče vele: Referendum u Italiji test za Matea Rencija

RTS 28.11.2016
Posle Bregzita i izbora republikanca Donalda Trampa za američkog predsednika, mnogi smatraju predsedničke izbore u Francuskoj idućim testom za zapadnu demokratiju, ali pre toga će biti održan i referendum o ustavnoj reformi u Italiji 4. decembra… »

Sedam i po godina zatvora za ubistvo u Čačku

RTS 28.11.2016
Čačanin Vladimir Tripković (33) osuđen je na sedam i po godina zatvora zbog ubistva Strahinje Ičelića (28) iz tog grada. Nenad Kalajdžić (32) i Saša Ljuboja (39) osuđeni su za saučesništvo u ubistvu na devet i šest meseci zatvorske kazne… »

Gest velikana, Del Potro tešio skupljačicu loptica

RTS 28.11.2016
Osim što je jedan od junaka jučerašnjeg trijumfa Argentine nad Hrvatskom u Dejvis kupu, Huan Martin del Potro je pobrao simpatije tešeći devojku koja skuplja loptice, pošto ju je pogodio „projektil“ Marina Čilića. Del Potro važi za jednog od… »

Veći odziv na vakcinaciju nego prethodnih sezona

RTS 28.11.2016
U Srbiji je vakcinu protiv sezonskog gripa primilo nešto više od 170.000 ljudi, a na teritoriji većine okruga se beleži bolji odziv na vakcinaciju nego prethodnih sezona. Doktorka Goranka Lončarević je za RTS rekla da vakcine ima dovoljno, i da je… »