Izvor: RTS arhiva vesti 28.11.2016

Srušio se lovački avion na zapadu Kanade

RTS 28.11.2016
Kanadski lovački avion CF-18 srušio se u blizini malog grada Kold Lejk u provinciji Alberta, na zapadu Kanade, javio je kanadski Si-Ti-Vi njuz. Za sada se ne zna da li ima žrtava, prenosi Rojters. U Kold Lejku se nalazi velika baza kanadskih… »

Delegacija Pokrajinske vlade u poseti UAE

RTS 28.11.2016
Premijer Pokrajinske vlade Igor Mirović, koji predvodi delegaciju AP Vojvodine u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, posetila je Ministarstvo ekonomije u Abu Dabiju gde ih je primio zamenik ministra Abudal Ahmed Al Saleh. Nakon tog susreta Mirović se sastao… »

Fijon: Obnova moći Francuske, saradnja s Trampom i Putinom

RTS 28.11.2016
Kandidat francuske desnice za predsedničke izbore 2017. godine Fransoa Fijon ima za cilj da korenitim liberalnim reformama ojača ekonomsku moć Francuske, temeljno smanji ogromne budžetske deficite i državne troškove, naročito socijalnog osiguranja… »

Albanski praznik neradni dan na Kosovu

RTS 28.11.2016
Na Kosovu je neradni dan poššto se obeležžava 28. novembar, Dan zastave Albanije, škao sećanje i na dan kada je 1912. godine potpisana Dekalaracija o nezavisnosti Albanije. Kosovski premijer Isa Mustafa, čestitao je svim sunarodnicima 28. novembar… »

U Srbiji više od 700.000 invalida

RTS 28.11.2016
Invalidi u Srbiji se svakodnevno suočavaju sa različitim medicinskim i psihosocijalnim problemima, ukazuje psiholog iz Specijalne bolnice za rehabilitaciju i ortopedsku protetiku u Beogradu Ljiljana Božović. Specijalna bolnica za rehabilitaciju i… »

OECD: Trampove mere će udvostručiti rast BDP-a SAD

RTS 28.11.2016
Prema revidiranim prognozama Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj, najavljena velika potrošnja novoizabranog američkog predsednika Donalda Trampa i rezanje poreza bi trebalo da udvostruče stopu rasta američke privrede do 2018. godine. Bruto… »

Gauk za pauzu u evropskim integracijama

RTS 28.11.2016
Imajući u vidu protestne stavove u mnogim zemljama, nemački predsednik Joakim Gauk smatra da treba napraviti pauzu u evropskim integracijama. "U Evropskoj uniji razvili smo veličanstven koncept. Mirovni projekat o čemu se generacije pre nas nisu… »

Izraelcima se nije dopala klizačka tačka u izvođenju supruge Dmitrija Peskova

RTS 28.11.2016
Bivša olimpijska šampionka u umetničkom klizanju i njen plesni partner izazvali su kontroverze, nakon što su se u televizijskoj emisiji pojavili na ledu obučeni u uniforme zatvorenika u koncentracionim logorima. Klizačica Tatjana Navka, supruga… »

Odumrlo 67 odsto korala na severnom delu Velikog grebena

RTS 28.11.2016
Visoke temperature vode kod obala Australije u 2016. godini dovele su do uništavanja korala Velikog koralnog grebena u najvećoj meri do sada, pokazalo je istraživanje Centra za studije koralnih grebena ARC. Oko 67 odsto korala odumrlo je na severnom… »

Janukovič: Nisam naredio policiji da puca na demonstrante

RTS 28.11.2016
Zbačeni ukrajinski predsednik Viktor Janukovič svedočio je putem video-linka na suđenju petorici pripadnika specijalnih snaga koji su tokom protesta 2014. u Kijevu otvorili vatru na demonstrante usmrtivši nekoliko desetina njih. Janukovič je odbacio… »