Izvor: RTS arhiva vesti 28.11.2016

Vulin na svečanom ispraćaju Fidela Kastra

RTS 28.11.2016
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Aleksandar Vulin, predvodiće u ime Vlade Srbije delegaciju koja će sutra u Havani prisustvovati svečanom ispraćaju posmrtnih ostataka bivšeg predsednika Republike Kube, Fidela Kastra… »

Kragujevac prvi po popisu nelegalnih objekata

RTS 28.11.2016
Rok koji su lokalne samouprave imale da popišu nelegalne objekte na svojoj teritoriji istekao je juče. Sa 40.000 evidentiranih nelegalno izgrađenih objekata Kragujevac je prvi, najuspešnije je obavio popis u Srbiji. Iako je rok istekao popisivači… »

Duterte: Još nismo spremni za nove vojne saveze

RTS 28.11.2016
Predsednik Filipina Rodrigo Duterte izjavio je da Filipini još nisu spremni za nove vojne saveze, ali da će zbog neslaganja sa SAD sarađivati sa Rusijom i Kinom u cilju stvaranja mirnijeg sveta. "Mi sada ne možemo u vojni sporazum zbog dogovora koji… »

Kuščević: Tuđmanizam kao državotvorna vizija i doktrina

RTS 28.11.2016
Hrvatski ministar za građevinarstvo Lovro Kuščević zalaže se za tuđmanizam kao državotvornu viziju i doktrinu koju, kako smatra, treba izučavati i na njoj graditi razvoj zemlje. "Smatram da na predsedniku Franji Tuđmanu, utemeljitelju Hrvatske… »

Formirana Unija albanskih opština u regionu

RTS 28.11.2016
Povodom obeležavanja nezavisnosti Albanije i Dana albanske zastave, u Tirani je formirana Unija albanskih opština u regionu, koju pored albanske prestonice čine Priština, Tetovo, Ulcinj i Preševo. Kako je javio tiranski Top čenel, a prenosi agencija… »

Zemljotres u Nepalu

RTS 28.11.2016
Zemljotres jačine 5,6 jedinica Rihterove skale pogodio je Nepal. Epicentar je bio u blizini Mont Everesta, oko 150 kilometara severoistočno od Katmandua, saopštio je Američki seizmološki centar. Izveštaja o eventualnim žrtvama i šteti još nema… »

Pucnjava na univerzitetu u Ohaju, sumnja na terorizam

RTS 28.11.2016
Najmanje devet osoba je povređeno u pucnjavi na državnom univerzitetu u Ohaju, saopštili su zvaničnici. Ubijen osumnjičeni za napad. Policija sumnja na terorizam. Zvaničnici su saopštili da je ubijen dvadesetogodišnji mladić osumnjičen za… »

Ministar odbrane kod patrijarha Irineja

RTS 28.11.2016
Patrijarh srpski Irinej i ministar odbrane Zoran Đorđević razgovarali su u Patrijaršiji o saradnji Vojske Srbije i Srpske pravoslavne crkve. Srpska pravoslavna crkva i Vojska Srbije su institucije koje tradicionalno uživaju najveće poverenje svih… »

Zlatnik za stohiljaditog putnika na niškom aerodromu

RTS 28.11.2016
Miljana Todorović iz Leskovca koja je na niški aerodrom doputovala iz Ajndhovena dobila je zlatnik sa likom cara Konstantina, jer je 100.000 putnik od početka godine na niškom aerodromu Konstantin Veliki. Zlatnik sa likom cara Konstantina dobila je… »

Molotovljevim koktelom na turski konzulat u Prizrenu

RTS 28.11.2016
Kosovska policija je uhapsila pet osoba zbog napada na turski konzulat u Prizrenu. Motivi za ovaj napad još nisu poznati, javljaju prištinski mediji. Pet osoba je uhapšeno pod optužbom da su u ponedeljak rano izjutra bacili Molotovljev koktel na… »