Izvor: RTS arhiva vesti 28.11.2016

„Plavi orkestar“ i Bajaga sa Beograđanima za Novu godinu

RTS 28.11.2016
Beograđani i gosti srpske prestonice će Novu godinu moći da dočekaju na otvorenom, uz „Plavi orkestar“ i Bajagu na Trgu Nikole Pašića, a noć pre će na istom mestu nastupiti „Bijelo dugme“ i Aca Lukas, najavio je gradski menadžer Goran… »

Karte za film „Odmetnik 1 – Star vors priča“ u prodaji

RTS 28.11.2016
Filmsko ostvarenje „Odmetnik 1 – Star vors priča“ u režiji Gareta Edvardsa biće premijerno prikazano 14. decembra, a ulaznice za projekcije su od danas u prodaji. Iz studija „Lukasfilm“ stiže prvi od samostalnih filmova Star vors (Star… »

Vojvođanski koridor, od ekološke do ekonomske porednosti

RTS 28.11.2016
Auto-put Ruma - Novi Sad jedan je od prioriteta Vlade, kaže resorna ministarka Zorana Mihajlović. Ovaj projekat trenutno je u fazi pripreme, a konačno rešenje finansiranja biće tek posle raspisivanja javnog poziva za koncesiju na ovom auto-putu… »

Velika Britanija, Pol Natol novi lider UKIP-a

RTS 28.11.2016
Britanska evroskeptična Partija za nezavisnost izabrala je Pola Natola za svog novog lidera, u nadi da će se stranka stabilizovati posle odlaska harizmatičnog vođe Najdžela Faraža. Natol, koji je od 2009. godine član Evropskog parlamenta, pobedio… »

Spaseno 1.400 migranata blizu obale Libije

RTS 28.11.2016
Italijanska obalska straža spasila je oko 1.400 migranata u blizini obale Libije, koji su u 11 gumenih čamaca i dva manja broda pokušavali da se domognu kopna, javlja AFP. Čamci u kojima su bili migranti bili su nepodobni za plovidbu, a uslove… »

Sirija odbacila optužbe da koristi hemijsko oružje

RTS 28.11.2016
Zamenik ministra spoljnih poslova Sirije Faisal Makdad odbacio je optužbe zapadnih zemalja da Sirija koristi hemijsko oružje i nazvao te tvrdnje "kampanjom laži". "Brojne optužbe, stvorene u 'zapadnim' krugovima, bez ijednog dokaza, kako bi se… »

Srbija ostvarila napredak u okviru saradnje sa NATO

RTS 28.11.2016
Načelnik Uprave za strategijsko planiranje Ministarstva odbrane brigadni general Slobodan Joksimović rekao je da je nedavno povodom završetka prvog ciklusa individualnog akcionog plana partnerstva (IPAP) Srbije i NATO, ocenjeno da je postignut napredak… »

Konča Buika večeras u Centru „Sava“

RTS 28.11.2016
Svetski poznata španska pevačica Konča Buika održaće večeras koncert u Centru „Sava“, u okviru svetske turneje na kojoj promoviše aktuelni album "Vivir Sin Miedo" (2015). Tamnoputa Kraljica Flamenka autorka je devet od deset pesama na albumu… »

U Barseloni uhapšena grupa krijumčara ljudima iz BiH

RTS 28.11.2016
Španska policija uhapsila je u Barseloni 16 članova bande iz Bosne i Hercegovine zbog sumnje da su se bavili krijumčarenjem ljudi, žena i dece, koje su kasnije prisiljavane na pljačku uglavnom u turističkim mestima Španije, juga Francuske i u… »

Zaplenjen zubotehnički materijal na Batrovcima

RTS 28.11.2016
Carinici su na prelazu Batrovci, prilikom ulazne kontrole, zaplenili zubotehnički materijal čija je vrednost viša od pola miliona dinara, saopštila je Uprava carina. Kako je navedeno, 30 kutija keramičkih blokova koji se koriste u zubnoj protetici… »