Arhiva vesti 03.01.2017

Ljajić: Još nije bilo razgovora sa SNS o izborima

Novi magazin 03.01.2017
Potpredsednik Vlade Srbije i predsednik Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Rasim Ljajić izjavio je da ostaje pri tome da je spreman da se kandiduje za predsednika Srbije i da se njegova stranka pripremila za to, ali da još nije bilo nikakvih… »

Republikanci odustali od ukidanja nezavisne etičke komisije

Glas Amerike 03.01.2017
Prvog dana novog zasedanja Kongresa, republikanci u Predstavničkom domu odustali su od plana da ukinu nezavisna ovlašćenja kongresne komisije za etiku, samo nekoliko sati pošto je novoizabrani predsednik Donald Tramp kritikovao njihov korak. "Uz sve… »

"Alah" osvanuo na katoličkoj kapeli

Mondo 03.01.2017
Slovenačka biskupska konferencija i Islamska zajednica Slovenije osudili su danas kao provokaciju i vandalizam grafite "Alah je veliki" i "šerijatski zakon", koji su osvanuli na zidu kapelice Svete Sobote na Šmarnoj Gori blizu Ljubljane. Foto… »

Marokanka osumnjičena da je krijumčarila migrante u koferu

B92 03.01.2017
Madrid -- Jedna Marokanka zadržana je u pritvoru na granici španske enklave Seuta sa Marokom, zbog sumnje da je pokušavala da prokrijumčari migranta skrivenog u koferu. Carinski službenici pronašli su 19-ogodišnjeg migranta iz Gabona u koferu, koji… »

Šesto izdanje Hitlerovog "Majn Kampfa"

RTV 03.01.2017
MINHEN - Prvo reizdanje knjige "Majn Kampf" Adolfa Hitlera od Drugog svetskog rata doživelo je šesto izdanje, saopštio je danas izdavač. Institut za savremenu istoriju u Minhenu saopštio je da je oko 85.000 kopija nove verzije antisemitskog manifesta… »

Državljanin Srbije uhapšen zbog napada na lekare u Italiji

Radio 021 03.01.2017
Državljanin Srbije (31) uhapšen je u gradu Mirano u Italiji jer je fizički nasrnuo na osoblje Hitne pomoći. Incident se dogodio 1. januara posle podne, a nakon napada na bolničara (52), muškarac je tokom opiranja hapšenju pokušao da udari i… »

Obećana zemlja: 35h rada i pravo da budu of-lajn

B92 03.01.2017
Pariz -- U Francuskoj je od početka godine na snagu stupio zakon kojim su radnici dobili pravo da "ne budu dostupni" na službenom i-mejlu nakon završetka radnog vremena. Ovaj zakon obavezuje firme sa 50 i više radnika da odrede tačno vreme kada… »

Rokviću preti zatvor: pijan za volanom!

Tračara 03.01.2017
Marinko Rokvić u januaru ove godine seo je za volan pod dejstvom alkohola zbog čega mu preti novčana kazna i oduzimanje dozvole! Popularnog pevača policija je uhvatila kako u pripitom stanju vozi svoj skupoceni automobil. “Naduvao je između 0,5 i… »

'Rudnik i flotacija' posle privatizacije postao jedan od najboljih rudnika

Nova ekonomija 03.01.2017
Preduzeće Rudnik i flotacija na istoimenoj planini "iskopava" sve veće poslovne i uspehe u bezbednosti rudara na više od 400 metara pod površinom zemlje. Najvažniji je rudnik olova, cinka i ponešto srebra u Srbiji. Od 2004. kada ga je kupio… »

Sveštenik seksualno zlostavljao žene

Radio 021 03.01.2017
Zbog podvođenja svojih 15 ljubavnica i snimanja orgija u crkvenom rektoratu, podignuta je kaznena prijava protiv italijanskog sveštenika Andree Kontina. Četrdesetosmogidišnjeg sveštenika crkve San Lazaro u Padovi policiji su prijavile tri članice… »