Arhiva vesti 03.01.2017

Škole u Albaniji zatvorene zbog hladnoće i gripa

Studio B 03.01.2017
Albanija zbog niskih temperatura i širenja gripa odlaže otvaranje škola posle novogodišnjeg praznika. Prema prognozi, temperatura će krajem nedelje pasti na minus 15 stepeni Celzijusa, a snega će biti u celoj Albaniji. Ministarstvo zdravlja… »

Zašto su srpski policajci bili ilegalno u Potočarima?

Slobodna Evropa 03.01.2017
Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana dvojici pripadnika MUP-a Srbije, V.T. i M. D., koji se sumnjiče za odavanje službene tajne u vezi sa svojim aktivnostima prilikom posete premijera Srbije Aleksandra Vučića Potočarima u julu 2015… »

Arsenal "izvisio": Pari Sen Žermen doveo Drakslera za 42 miliona evra! /video/

Blic sport 03.01.2017
Nemački fudbalski reprezentativac Julijan Draksler definitivno je napustio Volfzburg i ovog utorka postao prvo pojačanje Pari Sen Žermena u zimskom prelaznom roku. Le Paris Saint-Germain est heureux d'annoncer la signature de Julian Draxler jusqu'en… »

Komercijalna medijacija za rešavanje privrednih sporova od ove godine i u Srbiji

Blic 03.01.2017
U saradnji Privredne komore Srbije (PKS) i Pravosudne akademije (PA), a uz podršku partnera iz Slovenije (ECDR) u Srbiji će u toku ove godine početi da se primenjuje sistem "komercijalne medijacije" kojom se mirnim putem, van suda, za kratko vreme i uz… »

Grujičić: Srbija vraća dug Srebrenici

Danas 02.01.2017
Vlada Srbije će 4. januara formirati Radno telo koje će činiti predstavnici Vlade, Elektroprivrede Srbije i Opštine Srebrenica, izjavio je gradonačelnik Srebrenice Mladen Grujičić i istakao da Srbija želi da plati dug, nakon 25 godina, za… »

Ovo od nje niko nije očekivao: Lepa Brena objavila snimak saobraćajne nesreće! (video)

Svet 03.01.2017
Lepa Brena šokirala je fanove kada je na Tviteru obavila snimak saobraćajnog udesa, gde se vidi kako autobil udara u saobraćani znak koji potom pada na pešaka. Pevačica je uz snimak napisala i komentar: “Srećno na pešačkom” i stavila smajlije… »

VIDEO: Policajka pretukla maloletnu devojku

Radio 021 03.01.2017
Policajka iz Filadelfije u američkoj državi Pensilvaniji, pretukla je maloletnu devojku, a sada se nalazi pod istragom. Policija je došla na poziv o svađi i navodno pokušala da prekine naguravanje grupe ljudi, ali je policajka ušla u svađu sa… »

Leteći automobil - dron na tržištu do 2020?

B92 03.01.2017
Nakon 15 godina rada na razvoju letećeg automobila, izrealska kompanija Urban Aeronautiks veruje da će se njihova bespilotna letilica, teška 1,5 tona, naći na tržištu do 2020. godine. Leteći automobil "Kormorant" može da preveze 500 kilograma i… »

Avganistanski migrant umro od hipotermije u Grčkoj

Blic 03.01.2017
Policija na severu Grčke saopštila je da je jedan avganistanski migrant umro od hipotermije nakon prelaska reke koja formira državnu granicu sa Turskom. Telo muškarca, starog oko 20 godina, pronađeno je u polju rano jutros u blizini grčkog… »

Smernice za ruske atletičare kako da se takmiče kao neutralni sportisti

Radio 021 03.01.2017
Međunarodna atletska federacija (IAAF) objavila je nove smernice i uslove koje bi ruski atletičari trebalo da ispune kako bi se takmičili kao neutralni sportisti. IAAF navodi da će prijave ruskih atletičara za takmičenje u neutralnom statusu biti… »