Balkan arhiva vesti 26.01.2017

Paralelne kazne: Ilderina Kajtezović iz BiH osuđena u SAD od dve do 20 godina

Blic 26.01.2017
Ilderina Kajtezović, poreklom iz BiH, osuđena je u saveznoj državi Mičigen (SAD) na kaznu od dve do 20 godina zatvora zbog pronevere 850.000 maraka (u dolarskoj protivvrednosti). Njoj je izrečena i kazna od sedam meseci do 14 godina zatvora zbog… »

Evo koje zemlje u svetu priznaju vozačke dozvole BiH

Blic 26.01.2017
Sve više državljana BiH odlučuje se sreću potražiti van granice zemlje. U potrazi za poslom odlaze u inostranstvo gde je posedovanje automobila skoro nasušna potreba. Onima koji su već u inostranstvu, i onima koji se tek spremaju, zanimljiv će… »

Šaškor: Ustaštvo, nepriznati problem Hrvatske

Slobodna Evropa 26.01.2017
(Komentar*) Pišem za ovu stanicu i njezin portal dugi niz godina. Svaka dva ili tri mjeseca, gotovo u pravilnim razmacima, tema su mi ustaški i neoustaški incidenti u Hrvatskoj. Tako nalažu događaji i činjenice, facts of life (životne činjenice… »

Građani BiH ostaju bez pasoša?

Večernje novosti 26.01.2017
Trenutno važeći ugovor sa nemačkom firmom "Milbauer", koja izrađuje pasoše BiH, ističe 21. marta, a tender za izradu pasoša posle tog roka već je dva puta pao u vodu. TRENUTNO važeći ugovor sa nemačkom firmom "Milbauer", koja izrađuje pasoše… »

Upozorenje vozačima: Poledica i zasnežen kolovoz

Blic 26.01.2017
Na putevima u Republici Srpskoj jutros se vozi po pretežno vlažnim i klizavim kolovozima, a slab sneg koji provijava u zapadnim krajevima ne pričinjava poteškoće u saobraćaju i za sada se ne zadržava na kolovozu, saopšteno je iz Auto-moto saveza… »

Meksiko: Nećemo platiti gradnju zida

Slobodna Evropa 26.01.2017
Meksiko neće platiti gradnju zida na granici sa Sjedinjenim Američkim Državama, rekao je predsjednik Meksika Enrique Pena Nieto. On je u obraćanju naciji izrazio žaljenje zbog najavljenih planova američkog predsjednika Donalda Trumpa, dodajući da… »

Castro: Normaliziranje odnosa sa SAD, ali ne na štetu Kube

Slobodna Evropa 26.01.2017
Kubanski predsjednik Raul Castro rekao je da se Kuba nada da će se normalizirati odnosi s Sjedinjenim Državama, no istaknuo je da administracija novog američkog predsjednika Donalda Trumpa ne bi trebala očekivati ustupke koji bi naštetili… »

Prema nezakonitostima neće imati milosti: Gradonačelnik Bihaća sa građanima o problemima razgovara preko radija

Blic 26.01.2017
Gradonačelnik koji je krajem prošle godine zadivio javnost u BiH, nakon što je sam sebi smanjio platu, juče je ponovo oduševio građane Bihaća, na čijem čelu se nalazi. Naime, veliki broj Bišćana je imao priliku da sa svojim gradonačelnikom… »

Tramp još ne pušta Mila u NATO

Vesti online 26.01.2017
Zakonodavno telo Sjedinjenih Američkih Država još ne daje zeleno svetlo za prijem Crne Gore u NATO zbog zgusnutog dnevnog reda oko formiranja nove administracije, ali iz zbog političkog opreza iste te administracije. Protokol o pristupanju Crne Gore… »

Već pet dana bez struje, klizište pokidalo vodove

Večernje novosti 26.01.2017
Dvadesetak domaćinstava u fočanskom selu Gornji Budanj nemaju električnu energiju. Potonulo pola brda nad Rudnikom, nestao put, zatrpani bazeni sa vodom. U FOČANSKOM selu Gornji Budanj, u mesnoj zajednici Miljevina, dvadesetak domaćinstava već peti… »