Balkan arhiva vesti 26.01.2017

Četnički lov na Tita: Broz je preživeo više sačekuša

Vesti online 26.01.2017
Četnička emigracija u Sjedinjenim Državama nekoliko puta je pokušala da ubije Josipa Broza Tita. Jedan od neuspelih atentata izveden je za vreme Titove posete Džonu Ficdžeraldu Kenediju. Pokušaj atentata se dogodio u Njujorku 1963, za vreme posete… »

Novi rekord prodaje: BiH izvezla oružje vredno stotine miliona evra od Nemačke do Svazilenda

Blic 26.01.2017
Bosna i Hercegovina izdala je 228 dozvola za izvoz naoružanja i vojne opreme. Vrednost roba na dozvolama u 2016. iznosi nešto više od 305 miliona evra. Većina roba za koje je dozvola izdata nisu izvezene iz Bosne i Hercegovine, a koliko je oružja… »

Klijenti Bobar banke nemoćni, krediti "preko noći" dospevaju na naplatu

Blic 26.01.2017
Bobar banka ide u stečaj, odlučio je sud, a ova vest alarmirala je klijente koji i dalje vraćaju kredite u ovoj banci. Oni sa zebnjom očekuju informaciju stečajnih organa o tome da li će svi krediti dospeti na naplatu, s obzirom na to da Zakon o… »

Uhapšeni pomagači ubice ugostitelja iz Bileće

Večernje novosti 26.01.2017
Iza rešetaka Srđan Denda, Stojan Nosović i Gavrilo Bjelica, zbog sumnje da su povezani sa ubistvom ugostitelja Petra Bajčetića (37) 19. septembra prošle godine. BILEĆA - Policija za organizovani kriminal MUP-a RS uhapsila je u četvrtak Bilećanine… »

Hrvatska voditeljka na seks snimku s trojicom mladića: Ničeg se ne sećam

Vesti online 26.01.2017
Trojicu mladića hrvatska manekenka i voditeljka Tina Katanić prijavila je nakon što su u javnost krajem maja i početkom juna iscurila dva eksplicitna snimka nje i dvojice mladića J. L. i D. Z. Na osnovu njene izjave i podataka iz mobilnog telefona… »

Rešeno ubistvo u Bečićima: Budvani ubili dvojicu i ranili jednog muškarca!

Večernje novosti 26.01.2017
Za ubistvo Đorđa Borete i dr Dragana Nena Zečevića i ranjavanje Iva Stanišića osumnjičeni su Ratko Vušović i Vasilije Rafailović. BUDVA -Istražitelji veruju da su razrešili likvidaciju mladog Budvanina Đorđa Borete, odnosno likvidaciju u… »

Kobna trpeza: Zaraženim kobasicama počastili goste

Blic 26.01.2017
Članovi jedne bratunačke porodice, njihova rodbina i komšije jeli su meso zaraženo trihinelom posle čega je obolelo njih devetoro, a sumnja se da ima još zaraženih među kojima je i jedno dete. Slavlje koje je organizovala jedna porodica priselo je… »

Orban: Vreme je da Trampa shvatimo ozbiljno

RTS 26.01.2017
Premijer Mađarske Viktor Orban izjavio je da je krajnje vreme da Evropska unija ozbiljno shvati novog predsednika SAD Donalda Trampa. Orban je rekao na konferenciji za štampu u Briselu da EU treba da pregovara o novom trgovinskom sporazumu sa SAD, kao i… »

Litvanci umakli pravdi: Spremna optužnica za prevaru tešku 56 miliona km

Blic 26.01.2017
Optužnica u predmetu Balkan Investment banka u završnoj je fazi i biće prosleđena banjalučkom Okružnom sudu u narednima danima, saznaje “EuroBlic”. Izvor “EuroBlica” blizak pravosuđu RS objasnio je da će na optužnici Republičkog… »

Direktor kompanije iz Prijedora: „Arselor Mital“ je prvi na listi kupaca akcija „Ljubije“

Blic 26.01.2017
„Arselor Mital“ dao je poslednju ponudu za kupovinu državnih akcija Rudnika železne rude Ljubija i definitivno želimo odgovor Vlade RS na tu ponudu, izjavio je za „EuroBlic“ direktor ove kompanije iz Prijedora, Mladen Jelača. Dodaje da podela… »