Balkan arhiva vesti 26.01.2017

Antiteroristička akcija u Austriji, 11 privedenih

RTS 26.01.2017
Austrijska policija sprovela je antiterorističku akciju kako bi razbila grupu sa prostora bivše Jugoslavije, osumnjičenu za pokušaj uspostavljanja radikalno- islamističke organizacije. Uhapšeno je 11 muškaraca u Beču i Gracu. Trojica uhapšenih… »

Suzana je mali heroj: Uprkos svim nevoljama ova devojčica niže uspehe i grabi napred

Blic 26.01.2017
Cerebralna paraliza, razvojne i druge poteškoće nisu sprečile jedanasetogodišnju Suzanu Vujasin da svojim trudom, radom i zalaganjem bude jedan od najboljih đaka u Banjaluci. Suza, kako je od milja zovu nastavnici i drugari, pohađa školu u Centru… »

"Tužba BiH prema Srbiji je još jedna bošnjačka inicijativa i kao takvu je treba gledati"

BK TV 26.01.2017
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da izjava bošnjačkog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića u vezi sa novim tužbama protiv Srbije za genocid služi za zabavljanje javnosti u BiH. Podsetivši da već duže nema… »

Zid na granici SAD-Meksiko 12-15 milijardi dolara

Slobodna Evropa 26.01.2017
Lider republikanaca u američkom Senatu Mič Mekonel izjavio je danas da je Kongres pokrenuo proceduru za izgradnju zida na granici sa Meksikom, koji će koštati 12 do 15 milijardi dolara. Mekonel i predsednik Predstavničkog doma Pol Rajan nisu rekli… »

Medicinska sestra prisvajala novac od participacije

Alo 26.01.2017
Policija je podnela izveštaj protiv medicinske sestre iz Banjaluke čiji su inicijali N.B. (43) zbog sumnje da je proneverom protivpravno prisvojila 9.000 KM. Izveštaj protiv N.B. juče su banjalučkom Okružnom javnom tužilaštvu podneli pripadnici… »

Radoica Milosavljević o RTK: Pogrešno sam proračunao

Slobodna Evropa 26.01.2017
“Proračunao sam da mi sledeća ulaganja nanose neprocenjivu veću štetu od ove sada i to je sve”, izjavio je za RSE Radoica Milosaveljević, povodom odluke srpskog Ministarstvo privrede da poništi privatizaciju Radio televizije Kragujevac (RTK)… »

Evo kolika je prosečna plata u Crnoj Gori

Alo 26.01.2017
Prosečna zarada bez poreza i doprinosa u Crnoj Gori u decembru prošle godine je, prema podacima Zavoda za statistiku (MONSTAT), iznosila 509 evra i bila je 1,2 odsto veća nego u novembru, javlja Anadolu Agency (AA). Prosečna zarada bez poreza i… »

Minus posebno opasan za maline i pčele

Blic 26.01.2017
Nezapamćeni minusi i sneg, koji su okovali Srpsku i region, postali su opasna pretnja za neke poljoprivredne kulture. Zasad, kako kažu poljoprivrednici, nisu zabeležene veće štete na njivama, te u plastenicima i voćnjacima, ali bi situacija mogla da… »

Slovenija uklanja žicu prema Hrvatskoj!

Alo 26.01.2017
Slovenačka vojska skida žilet žicu koju je postavila na granici sa Hrvatskom pre godinu dana da bi se sprečio nekontrolisan ulazak migranata. Vojnici skidaju žicu sa podučja opštine Rogatec na slovenačkoj strani, a na tom mestu postavljaju nosače… »

Pali šverceri duvanom: U akciji “Rojal” SIPA uhapsila dve osobe

Blic 26.01.2017
Pripadnici SIPA- e su danas uhapsili dve osobe zbog osnovane sumnje da su počinile krivično delo organizovani kriminal obavljajući nedozvoljen promet akciznih proizvoda. - U akciji kodnog naziva ‘Rojal’ privedeno je pet, a uhapšeno pet osoba… »