Balkan arhiva vesti 26.01.2017

Simbioza čoveka i prirode: Zimska svakodnevica na bajkovitoj Ljubuši

Blic 26.01.2017
Lepota planine Ljubuša, na području Prozor – Rame, poznata je po predivnom prirodnom ambijentu, koji očarava i zimi. Na ovoj planini nalazi se i idilično selo Kozo. Živeći svoju svakodnevicu na planini, s koje kao na dlanu puca pogled na celu… »

CIK ponovo poništio izbore u Stocu

Al Jazeera 26.01.2017
Poništeni su izbori za načelnika i općinsko vijeće, a moguća je žalba Apelacionom odjelu Suda Bosne i Hercegovine u roku dva dana. Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine (CIKBiH) danas je, postupajući po Rješenju Apelacionog odjela Suda… »

Cipras:Novi podsticaj razvijenoj ekonomskoj saradnji dve države

Studio B 26.01.2017
Premijer Grčke Aleksis Cipras izneo je danas, prilikom susreta sa ambasadorom Srbije u Atini Dušanom Spasojevićem, očekivanja da predstojeća poseta Beogradu, osim intenzivnog političkog dijaloga, donese i novi podsticaj već dobro razvijenoj… »

Nemačka: Šest godina zatvora za marokansku tinejdžerku

Slobodna Evropa 26.01.2017
Sud u Nemačkoj osudio je tinejdžerku marokanskog porekla koja je, po nalogu "Islamske države", izbola nožem policajca na železničkoj stanici. Safija S. (16) osuđena je na šest godina zatvora zbog pokušaja ubistva i pripadnosti militantnoj grupi… »

Pamer: Nadam se da će lideri u BiH ubuduće da vode konstruktivniju politku

Blic 26.01.2017
Ambasador Austrije u Bosni i Hercegovini Martin Pammer rekao je danas da je međunarodna zajednica o proslavi 9. januara Dana RS jasno rekla sve što je imala. U vezi sa sankcijama koje su Sjedinjene Američke Države (SAD) uvele predsedniku RS Miloradu… »

Banjaluci preti ledeno doba: Gradonačelnik želi da bude direktor umesto direktora

Blic 26.01.2017
Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić od Skupštine grada traži odobrenje da sam raspolaže sa 3,5 miliona KM za mazut, dok u opoziciji tvrde da je taj posao uštiman za Nenada Luburića, vlsnika „Ideal petrola“. Odbornici bi u utorak… »

Polemike Marko Milačić: Milova autokratija

Večernje novosti 26.01.2017
Crna Gora je, u okvirima Evrope poslednja, i dalje živuća, autokratija. Ona povremeno zadobija obrise otvorenog, malog, mediteranskog, modernizovanog - totalitarizma. MI građani Crne Gore, tri smo decenije taoci kriminalne klike, mafijaškog tipa. Dok… »

Budućnost BiH u EU: Oči farmera uprte u političare

Blic 26.01.2017
Nedonošenje startegije za poljoprivredu i ruralni razvoj na nivou BiH mogao bi da bude uzrok štete koju će poljoprivrednici pretrpeti ulaskom Bosne i Hercegovine u EU. To je poruka sa Foruma o perspektivama razvoja poljoprivrede u BiH, koju je u… »

Jeziva januarska statistika: Umrlo 97 ljudi u Tuzli, na petak 13. čak 50

Blic 26.01.2017
Prvi mesec u godini nikad nije bio crnji za građane Tuzle! Samo u prvih 20 dana 2017. godine u Knjigu umrlih je upisano 97 osoba, a najcrnji dan od svih bio je petak 13. kada je, verovali ili ne, umrlo 50 građana Tuzle. - Prethodnih godina statistika… »

Dojče vele: Tri berlinska pogleda na Srbiju

B92 26.01.2017
Berlin -- Spoljnopolitički odbor Bundestaga koji se u ovom trenuku bavi mnogim pitanjima, od Bregzita do Donalda Trampa u SAD raspravljao je u sredu isključivo o Balkanu. O Zapadnom Balkanu je raspravljano sa idejom da je region, u kojem se u poslednje… »