Balkan arhiva vesti 26.01.2017

Stravična nesreća u Austriji: Poginuo državljanin BiH, četiri osobe povređene

Blic 26.01.2017
Tridesettrogodišnji državljanin BiH, čiji identitet nije saopšten, poginuo je u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se u utorak naveče dogodila na putu L197, kod austrijskog Alpe Rouza. Kako prenosi austrijski Vorarlberg online, do nesreće je došlo… »

Britanska vlada postavila rok razmatranje predloga zakona o Bregzitu

Slobodna Evropa 26.01.2017
Britanska vlada je danas ustanovila rok za razmatranje predloga zakona o aktiviranju Člana 50 Lisabonskog sporazuma koji reguliše izlazak neke članice iz EU. Poslanici su žustro negodovali dok je čelnik Donjeg doma Parlamenta Velike Britanije govorio… »

Minimalac za čak 17.000 zaposlenih!

Večernje novosti 26.01.2017
Najnoviji podaci Poreske uprave Crne Gore pokazuju da veliki broj radnika malo zarađuje. Keković: Nekorektna visina zarade. Lekić: Deo plate ide na ruke. GOTOVO deset odsto zaposlenih u Crnoj Gori prima - minimalac! Minimalnu zaradu, koja iznosi 193… »

Iz federalizacije u feudalizaciju BiH

Slobodna Evropa 26.01.2017
Sredinom februara Evropski parlament će razmatrati Rezoluciju za Bosnu i Hercegovinu, čiji je predlagač izvjestilac Parlamenta za BiH Cristian Dan Preda. To je dio uobičajene aktivnosti poslanika Evropskog parlamenta (EP), ali je ove godine situacija… »

Povišica penzionerima u RS još bez datuma

Večernje novosti 26.01.2017
Najstariji stanovnici čekaju odluku Vlade Republike Srpske O najavljenom povećanju penzija. Nadaju se čeku većem za pet, a teško da će biti novca za više od tri odsto. PREDSTAVNICI Vlade i Udruženja penzionera RS postigli su još krajem prošle… »

Rumunija pohvaljena za reformu pravosuđa ali ostaje pod nadzorom

Slobodna Evropa 26.01.2017
Evropska komisija pohvalila je desetogodišnje napore Rumunije usmerene na nepovratnu reformu pravosuđa ali i ukazala na nekoliko nedostataka koje Bukurešt tek treba da ukloni. Pravosudni sistemi Rumunije i Bugarske 2007. godine, kada su postale… »

Ekonomist: Slabljenje demokratije u Istočnoj Evropi

Slobodna Evropa 26.01.2017
Istočna Evropa je zabeležila najveći pad demokratskih standarda od 2006. od kada britanski Ekonomist meri Indeks demokratije. U Istočnoj Evropi kao celini, demokratija je unazadjena i zabeleženo je najdramatičnije nazadovanje u čitavoj deceniji od… »

Radončić: Tužiću Bakira Izetbegovića!

Blic 26.01.2017
Fahrudin Radončić, lider SBB, rekao je da ima osnovu da tuži Bakira Izetbegovića. On je pojasnio da zbog svega što se događalo u vezi s sudskim procesom u Prištini i nakon odluke Komisije EU ima ima sve elemente da krivično tuži ne samo tužioca… »

Najmlađi narkoman u Makedoniji: Ima samo 8 godina, nema ko da ga leči!

Kurir 26.01.2017
Najmlađe dijete koje je zavisnik u Makedoniji ima samo osam godina. Međutim, deca još mlađe dobi zloupotrebljavaju psihoaktivne supstance, pokazuju rezultati Udruženja HOPS, odakle upozoravaju da u Makedoniji ne postoji način da se maloletni… »

Mesić postaje nepoželjan? Meholjić: “Bivšem hrvatskom predsedniku treba da se zabrani ulazak u BiH”

Blic 26.01.2017
Član Predsedništva SDP BiH Hakija Meholjić pozvao je svog stranačkog kolegu i gradonačelnika Tuzle Jasmine Imamovića da Stjepanu Mesiću oduzme status počasnog građanina Tuzle. Komentarišući za “EuroBlic” skandalozne stavove bivšeg… »