Balkan arhiva vesti 26.01.2017

Predsednik EP: Crna Gora napreduje u pregovorima sa EU

Kurir 26.01.2017
BRISEL - Predsednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani je danas u Briselu istakao da je Crna Gora "ostvarila napredak u nekim oblastima" pregovora o prijemu u Evropsku uniju. Tajani je posle susreta s premijerom Duškom Markovićem istakao da je Crna… »

Crna Gora:Srbi "teroristi" se nagodili za 5 meseci

Mondo 26.01.2017
Trojici državljana Srbije, koji su osumnjičeni da su deo grupe koja je u izbornoj noći planirala haos ispred Skupštine Crne Gore, ukinut je pritvor nakon što su sa Specijalnim državnim tužilaštvom potpisali sporazum o priznanju krivice. Foto… »

Dečak (7) iz Debra zario bratu nož u leđa: Posvađali se oko igrica

Telegraf 26.01.2017
Svađa maloletne braće umalo da se tragično završi. Svađa maloletne braće po majci u Debru, na zapadu Makedonije, umalo tragično da se završi. Samohrani otac vozi troje dece četiri sata do škole: Žive na Velebitu sa medvedima i vukovima, a to… »

Linta: Neka Plenković pokaže da nije lažni antifašista

RTS 26.01.2017
Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta pozvao je hrvatskog premijera Andreja Plenkovića da on i članovi njegove vlade konkretnim merama i aktivnostima pokažu da su iskreni, a ne lažni antifašisti. "To znači, između ostalog, da vlada donese… »

Ujedinili se aktivisti koji su oborili komunistički režim: Da li se u Albaniji sprema revolucija

Newsweek 26.01.2017
Albanski studenti i aktivisti, koji su učestvovali u rušenju brutalnog komunističkog režima pre 26 godina, ponovo se ujedinjuju i traže političke promene. Vulnet Spahiju deluje kao prosečan 46-godinšnjak i za mnoge u današnjoj on je potpuni… »

U Banjaluci otkrivena spomen-ploča: Koljević nije zaboravljen

Večernje novosti 25.01.2017
Najbolja odbrana Republike Srpske je čuvanje od zaborava ljudi koji su je stvarali, kao što je bio Nikola Koljević - izjavio je Milorad Dodik nakon otkrivanja spomen-ploče na rodnoj kući Koljevića. NAJBOLjA odbrana Republike Srpske je čuvanje od… »

Objasnili Mesiću: Evo šta je bio Jasenovac

Vesti online 26.01.2017
Javna ustanova Spomen područje Jasenovac osudila je u četvrtak izjave nekadašnjeg hrvatskog predsendika Stjepana Mesića koji je 1992. godine, između ostalog, izjavio da je ustaški logor Jasenovac bio radni logor i da su zatočenici tu našli spas od… »

Novi Grad: Tri osobe uhapšene u akciji "Maratonac"

Blic 26.01.2017
Pripadnici Centra javne bezbednosti /CJB/ Prijedor uhapsili su u akciji "Maratonac" tri osobe osumnjičene za više krivičnih dela, saopšteno je danas iz ovog centra. Reč je o osobama čiji su inicijali M.L, D.Ć. i D.T, a policija je tokom pretresa… »

Dejevsky za RSE: Rusko priznanje Kosova u zamenu za Krim

Slobodna Evropa 26.01.2017
Cenjena britanska publicistkinja i dobra poznavateljka prilika u Rusiji Mary Dejevsky kaže u intervjuu za RSE da bi moguće rešenje između Zapada i Rusije bio sporazum o "priznanju ruske vlasti nad Krimom, u zamenu za priznanje Kosova od strane… »

Tramp: Predsednik Meksika da otkaže sastanak ako neće da plati zid

Slobodna Evropa 26.01.2017
Američki predsednik Donald Tramp poručio je svom meksičkom kolegi Enrikeu Penji Nijetu da treba da otkaže njihov predstojeći sastanak ukoliko Meksiko odbije da plati gradnju zida duž granice dve zemlje. "SAD imaju trgovinski deficit od 60 milijardi… »