Balkan arhiva vesti 26.01.2017

Pauer: Greše oni koji računaju na Putinovu snagu i podršku

RTS 26.01.2017
Bivša američka ambasadorka pri Ujedinjenim nacijama Samanta Pauer rekla je da se nada da će novi američki predsednik Donald Tramp uvideti kako nema osnove da Rusiju i njenog lidera Vladimira Putina povezuje s istinskim vrednostima iza kojih decenijama… »

Francuska odobrila članstvo Crne Gore u NATO-u

Al Jazeera 26.01.2017
Gornji dom francuskog parlamenta ratificirao je Protokol o pristupanju Crne Gore kao 29. članice NATO-a. Parlament Francuske odobrio je članstvo Crne Gore u NATO alijansu. Parlament i Senat u toj zemlji ratificirali su tekst Protokola kojim se odobrava… »

On bi pravu ljubav, a one šestoricu za provod

Blic 26.01.2017
Na popularnoj “Fejsbuk” stranici “Spotted: Mostar” brojni Hercegovci su u potrazi za društvom suprotnog pola. Neki od njih bi srodnu dušu, a nekima je ipak presudan dobar provod. Tako je jedan student romantičar iz Mostara ostavio poruku da… »

Politička nestabilnost tera strane investitore iz BiH

Blic 26.01.2017
Reforme u BiH imaju za cilj poboljšanje poslovnog ambijenta i privlačenje stranih investitora, a preduslovi za unapređenje poslovne klime su stabilan politički i pravni sistem. Uklanjanje prepreka za nove investicije u BiH predviđeno je i reformskom… »

Banjaluka: Vrhunska dela srpskog ikonopisa zainteresovala i đake

Blic 26.01.2017
Izložba ikona u Galeriji Akademije nauka i umetnosti RS privukla je veliku pažnju, a u narednih mesec dana očekuje se da će ovu postavku pogledati rekordan broj posetilaca. Direktor Republičkog pedagoškog zavoda Predrag Damjanović rekao je da je… »

Inicijativa poslanika RS krsmanovića: Trasa auto-puta Beograd - Sarajevo treba da ide preko Foče!

Kurir 26.01.2017
Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Zdravko Krsmanović uputio je otvoreno pismo ministru transporta i komunikacija BiH Ismiru Jusku, predlažući da trasa autoputa i železničke pruge Sarajevo - Beograd ide preko Rogoja i Foče… »

Zameo ih sneg? Računi za režije nisu stigli brojnim Banjalučanima, a rokovi za plaćanje prošli

Blic 26.01.2017
Brojni Banjalučani još nisu dobili decembarske račune za komunalije, iako je rok plaćanja za većinu istekao. Obračuni za utrošenu struju, vodu i telekomunikacijske usluge nisu stigli u neka gradska i prigradska naselja, poput Starčevice i… »

Rekao pa porekao: Bivši gradonačelnik Bihaća ipak uzeo “beli hleb”

Blic 26.01.2017
Bivši gradonačelnik Bihaća, Emdžad Galijašević od juče i zvanično koristi pravo na dobijanje plate nakon završetka mandata, odnosno tzv. "beli hleb", potvrdio je danas prvi čovek ovog grada, Šuhret Fazlić. Odbornik Građanskog saveza u… »

Izrabljeni i obespravljeni: Oko 40.000 Crnogoraca radi 'na crno'

Slobodna Evropa 26.01.2017
Godinama se u Crnoj Gori barata različitim podacima ljudi koji rade 'na crno'. Nije poznato ni koliko novca na ovaj način gubi država, dok zaposleni rade bez ikakvih radničkih prava. Postavlja se pitanje: zašto u kontinuitetu izostaje adekvatan… »

Makedonija, formiranje vlade pod velom tajne

RTS 26.01.2017
Pregovori o formiranju nove makedonski vlade između VMRO-DPMNE, bivšeg premijera Nikole Gruevskog i albanske patije Demokratske unije za integacije (DUI) Ali Ahmetija su, tri dana do isteka roka, obavijeni velom tajne. "Sputnjik" prenosi da Gruevski… »