Društvo arhiva vesti 20.08.2017

Ježevi iz Panonskog mora

Al Jazeera 20.08.2017
Otkud morski jež na prostoru Tuzlanskog kantona i je li moguće da je zemlja sačuvala predmete stare milionima godina... Ekstremne vremenske prilike, iliti neprilike, imaju svoju funkciju jednako kao i neke druge. Naime, jake kiše, poplave, nabujale… »

Turisti besni: Skupo platili odmor, a dočekao ih haos! (foto)

BK TV 20.08.2017
Ovo je nedopustivo! Turisti koji letuju u Asprovalti šokirani su prizorom na plaži, a svoje nezadovoljstvo iskazali su na Fejsbuk stranici Grckainfo.com. Umesto da uživaju u moru i sunčanju na pesku, turisti moraju da preskaču pikavce, smeće i… »

Na Batrovcima se čeka šest sati, kolona duga četiri kilometara!

Alo 20.08.2017
Turistička sezona uzela danak. Na glavnim graničnim prelazima i jutros su višesatna zadržavanja. Na Horgošu se čeka tri sata, a još tri sata je potrebno da se stigne do prelaza Reske na mađarskoj strani. Kolona vozila je duža od četiri… »

Rešena pucnjava u igraonici

OK radio 20.08.2017
NOVI SAD - Novosadska policija rešila je pucnjavu od sinoć u Novom naselju kada su iz vatrenog oružja ranjena dvojica Novosađana. - Novosađanin D. V. (26) uhapšen je zbog sumnje da je, na ulici, pucao u nogu devetnaestogodišnjaku i naneo mu teške… »

"Retko kad zovem Mila, ali uvek se javi. A naši kad postanu ministri, više ih ne možeš dobiti"

Nedeljnik 20.08.2017
"A naši ljudi, makar ti bio drug iz detinjstva, kada dođu na ministarsku poziciju, više ga ne možeš dobiti. Uvek zauzeti. Uvek sekretarice" Naš proslavljeni košarkaški trener Božidar Boža Maljković uz velikom intervjuu za Nedeljnik ispričao je… »

Sandžak i "Velika Albanija"

Danas 20.08.2017
* Pravo je čudo kako opstadoše i kako opstaju ovi sandžački Bošnjaci, a još ne porazmisliše o tome da i oni ugledajući se na svog starijeg i većeg brata naprave nekakvu deklaraciju o opstanku. Kosovo "najskuplja srpska reč'' i ,,grdno… »

Beloglavi sup turistički bum

Večernje novosti 20.08.2017
U specijalnom rezervatu prirode "Uvac" od početka godine 7.000 posetilaca. U kanjonu godišnje i 30.000 ljudi. Pretnja deponije, divlja gradnja... Iz rezervata podsećaju na pravila ponašanja. SPECIJALNI rezervat prirode "Uvac", poslednjih nekoliko… »

Može li "Kurir" da ugrozi Vučićev rejting?

Vesti online 20.08.2017
"Već više od dva meseca Kurir žestoko kritikuje Vučića i njegove bliske saradnike. Kurir je već jednom bio u sukobu sa Vučićem, pa su se pomirili. Zašto je došlo do novog sukoba?" pita Radio Slobodna Evropa. - Mislim da je to pokušaj da se taj… »

Pas noćima nije mogao da zaspi, a vlasnici su mislili da je bolestan! Međutim, pravi razlog je mnogo tužniji...

Prva 20.08.2017
Ovo je priča koja pokazuje da je poverenja između psa i čoveka neizostavno! Jedna mlada porodica je odlučila da udomi psa i bio je to mešanac, neodređene rase. Od prvog dana, pas nije mogao da spava i konstantno je bio budan. Uveče bi ih pred… »

Trump pali opasne baklje rasizma

Al Jazeera 20.08.2017
Na Americi je da pogasi baklje koje su osvijetlile koliko je zemlja pritisnuta rasnom mržnjom. Ispunjeni rasističkom mržnjom, marširali su u Charlottesvilleu u Virdžiniji pod zastavom Konfederacije, istorijskog simbola bele nadmoći i afroameričkog… »