Društvo arhiva vesti 20.08.2017

Filter Jugoslavija: Zašto u životu moraš da navijaš za svoj stomak

Nedeljnik 20.08.2017
Nema više "filter Jugoslavije", nema više nikakvih filtera ili bez filtera. Sada ti je sve čudno, to iz prošlosti i kako si mogao da dozvoliš da te majka pošalje u drugu sobu, daleko od televizora na kojem Željezničar iz Sarajeva gubi od Videotona… »

Preko smeća do mora: Srpski turisti zgađeni ruglom na popularnoj grčkoj plaži

Blic 20.08.2017
Prljave pelene, pikavci, fiskalni računi i drugo smeće razbacano po plaži već danima kvare užitak turistima koji su za svoj odmor izabrali Asprovaltu, gradić na severu Halkidikija. Gostima jednog bič-bara letovanje se prosto smučilo, što zbog… »

Modni kreator u sedmoj deceniji

Večernje novosti 20.08.2017
Beograđanin Oliver Janković zadovoljan novim poslom: Svaka haljina dizajnirana je po narudžbini dame. Model inspirisan slovom "M" oduševio kupce. Sin mi je najveća podrška u ovom poslu. DA nikad nije kasno za kreativnost i nove ideje, svedoči… »

Cerski marš u slavu precima

RTS 20.08.2017
U čast cerskim junacima i čuvenoj Cerskoj bici oko 2.000 učesnika pešačilo je od Šapca do Tekeriša. Put je dug 37 kilometara. Najstariji učesnik ima 77 godina a najmlađi osam. Kolona duga dva kilometara sa oko 2.000 građana iz desetak gradova iz… »

Trumpoidi iz našeg sokaka

Al Jazeera 20.08.2017
Hrvatski desničari znaju samo histerizirati na temu zavjere antihrvatskih plaćenika što djeluju u ljevičarskim medijima i nevladinim organizacijama. Američki State Department, to jest vanjskoposlovni resor tamošnje vlade, posvetio je ozbiljan… »

Za ponos: Osmočasovni marš u čast velikog srpskog vojskovođe, u koloni i deca!

BK TV 20.08.2017
Kolonu prati policija. U čast junacima i čuvenoj Cerskoj bici oko 2.000 učesnika krenulo je danas peške od Šapca do Tekeriša. Kolona duga dva kilometara, sa građanima iz desetak gradova iz Srbije i Republike Srpske, krenula je u marš ka planini… »

Život na dijalizi znatno smanjuje kvalitet života

Danas 20.08.2017
U Srbiji oko 1.000 ljudi čeka, mnogi od njih već godinama, na najvažniji poziv u životu, poziv kada će im javiti da je pronađen organ za transplantaciju. Jedna od njih je 46-ogodišnja Sanja Bojić iz Beograda, koja je bubrežni bolesnik od svoje… »

Ronaldo proklet zbog utakmice sa Rusijom

Sputnik 20.08.2017
Napadač fudbalskog kluba Real Madrid i portugalski reprezentativac Kristijano Ronaldo proklet je 2005. godine, jer nije prisustvovao sahrani svog oca Žozea Diniša Aveire, već je tog dana igrao na meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2006. protiv… »

Kolaps na Batrovcima: Ni hrane ni vode, čekanja i po 10 sati

Sputnik 20.08.2017
Na graničnom prelazu Batrovci kilometarska je kolona automobila, kamiona i motocikala koji, kako tvrde vozači, čekaju da pređu u Hrvatsku od pet do deset sati. Ekipa Tanjuga, koja je uspela do dođe na 500 metara od graničnog prelaza, razgovarala je… »

Pomen Šumatovačkim žrtvama

RTS 20.08.2017
Opelom kod spomen krsta na brdu Šumatovac kod Aleksinca obeležena je 141. godišnjica najveće pobede srpske vojske u Prvom srpsko-turskom ratu. Liturgiju je služio vladika niški Arsenije a vence su položili predstavnici Vojske Srbije, opštine… »